Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bit će jako teško

Kapetanica Španjolske prijeti Kraljicama šoka: "Utakmica protiv Hrvatske za nas je finale"

Španjolska i Hrvatska igraju ovaj petak na Svjetskom prvenstvu rukometašica koje se igra upravo u Španjolskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetanica španjolske rukometne reprezentacije Carmen Martin rekla je u četvrtak navečer kako susret protiv Hrvatske doživljava kao finale Svjetskog prvenstva.

"Utakmicu protiv Hrvatske dočekujemo kao finale. Za nas je iznimno važno održati jednaku dinamiku kao u dosadašnjim utakmicama", izjavila je 33-godišnja Martín u obraćanju medijima.

"Tako da ćemo u ovom slučaju nastojati odigrati kao i dosad, odnosno dati sve od sebe", dodala je ta igračica koja igra na poziciji desnog krila.

Španjolska i Hrvatska sučelit će se u petak u 20:30 u španjolskom gradu Torreveji gdje je domaćem sastavu dovoljan bod da izbori četvrtfinale dok hrvatske rukometašice moraju pobijediti kako bi produžile nadu za prolazak skupine.

"Pokazale smo kako iz utakmice u utakmicu rastemo. Svaki put se osjećamo sve bolje, posebno u fazi obrane a to nam onda omogućuje da izlazimo u kontre", rekla je Martín.

Španjolska je dosad pobijedila Argentinu 29:13, Kinu 33:18, Austriju 31:19 i u srijedu Japan 28:26.

"Imamo dobar osjećaj. Čini mi se da ekipa konstantno podiže razinu", napomenula je kapetanica ekipe Guerreras, odnosno Ratnica kako ih mediji nazivaju u Španjolskoj.

One su popodne pogledale video isječke hrvatske reprezentacije, a onda trenirale u dvorani gdje će se igrati utakmica, izvijestio je Španjolski rukometni savez.

Hrvatska i Španjolska su se dosad susrele 23 puta, od čega 12 puta u službenim utakmicama i 11 u prijateljskim. Španjolke su slavile 15 puta, a Hrvatice osam.

Posljednji put su se susrele na Europskom prvenstvu 2018. godine u Francuskoj. Španjolska je tada pobijedila 25:18.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider