Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
kakva šteta

Šok par sati do utakmice sa Srbijom: Otpala dva Hrvata za nastavak Eura zbog korone

Za Srbiju je nažalost otpao mladi lijevi vanjski Zvonimir Srna koji se zarazio koronavirusom, a pozitivan test je dobio i Matej Mandić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekoliko sati prije utakmice Hrvatska – Srbija na Europskom rukometnom prvenstvu stigla je jedna loša vijest, a onda se odnosi na hrvatsku reprezentaciju.

Za Srbiju je nažalost otpao mladi lijevi vanjski Zvonimir Srna koji se zarazio koronavirusom, a zarazu je pokupio i treći golman Matej Mandić.

Izbornik Hrvoje Horvat je tako ostao na jednom lijevom vanjskom, a to je Halil Jaganjac pa će morati ponovno gledati koga će pozvati na Euro.

Zvonimir ima 23 godine, a svojim dobrim nastupima u dresu PPD Zagreba zaslužio je poziv na svoje prvo veliko seniorsko natjecanje u karijeri.

Mlađi Srna je rođen u Metkoviću gdje je i krenuo trenirati prvo nogomet pa se prebacio na rukomet.

gol expired Veliki intervju Blaženka Lackovića: "To mi je obilježilo karijeru, a mogli smo još igrati za Hrvatsku" divider

Prepoznao ga Zlatko Saračević

Srna je igrao za Dubrovnik kojeg je trenirao legendarni Zlatko Saračević, a bivši hrvatski rukometaš ga je podcrtao kao veliku nadu hrvatskog rukometa i nije pogriješio. Danas je jedan od najboljih mladih hrvatskih rukometaša.

Stric mu je legenda Vatrenih

Darijo Srna zna često podržati Zvonimira putem Instagram storyja, ali još ga nije gledao uživo na utakmici, no ako Hrvatska bude dobro igrala mogao bi i Darijo potegnuti do Mađarske.

Marin Šipić (Foto: AFP) Šipić uvjeren u pobjedu nad Srbijom: "Imaju čvrstu obranu, ali ništa nedostižno za nas" divider

Tata ga vodio na Poljud

Zvonimira je tata vodio na Poljud kao klinca dok je Darijo igrao u dresu Hajduka, a Darijo prati njegov razvoj i obožava rukomet.
Krenuo s nogometom

Zvonimir je prvo počeo trenirati nogomet i igrao je na desnom beku kao i stric Darijo, ali na vrijeme je shvatio da je prosjek i odustao od nogometa, posvetio se rukometu i dogurao do dresa hrvatskog prvaka. Možda ga u budućnosti čeka i inozemni transfer.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider