Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
izvučeni brojevi

Snow Queen Trophy: Otvara Bucik, Popović starta sa "sretnim" brojem 13, Ljutić 17.

Hrvatska skijašica Leona Popović kao trinaesta će startati na slalomu Svjetskog kupa na Sljemenu, tijekom srijede, dok 18-godišnja Zrinka Ljutić ima startni broj 17.

Leona Popović (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Prvi od dvaju slaloma Snow Queen Trophyja otvorit će slovenska skijašica Ana Bucik. Nakon nje će se niz stazu spustiti Slovakinja Petra Vlhova pa Šveđanka Anna Swenn Larsson, Švicarka Wendy Holdener, Austrijanka Katharina Liensberger, Njemica Lena Duerr i Amerikanka Mikaela Shiffrin, trenutačno vodeća i u redoslijedu slaloma, ali i u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa.

gol expired Sve je spremno za Snježnu kraljicu, organizatorima glavobolju zadaju previsoke temperature divider

"Nije loše, meni je broj 13 inače sretan. Iako se uvijek može bolje, mogu reći da je sezona dosad bila odlična, a i u srijedu ću napasti najjače što mogu. Imam dobar startni broj i vjerujem da će staza dotad dobro izdržati", rekla je Leona Popović tijekom izvlačenja startnih brojeva ispred Hrvatskog narodnog kazališta.

Ljutić starta 17.

Zrinka Ljutić startat će kao 17., što je također čini zadovoljnom prije utrke u srijedu.

"Sljeme mi je najdraža utrka. Posebna je u svakom slučaju i ponosna sam na nju. Spremna sam i vjerujem u glasno navijanje. Start je spušten zbog manjka snijega u tom dijelu staze, ali svejedno će staza biti duga. I vjerujem da će sve biti dobro", rekla je Ljutić.

gol expired Sjajni rezultati hrvatskih skijašica: Dvije među 12 u slalomu divider

Vodeća u redoslijedu slaloma trenutačno je Amerikanka Mikaela Shiffrin, koja ima 425 bodova. Slijede je Švicarka Wendy Holdener s 370 i Slovakinja Petra Vlhova s 280 bodova.

Obje hrvatske skijašice trenutačno su među deset najboljih svjetskih slalomašica. Leona Popović je deveta sa 130 bodova, dok je Zrinka Ljutić sa 128 bodova na desetom mjestu.

Prva vožnja u srijedu počinje u 12:30, a druga u 16:30. Drugi slalom vozi se tijekom četvrtka, kada je prva vožnja na rasporedu u 15 sati, a druga u 18 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider