Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"zlatno desetljeće našeg vaterpola"

Smodlaka nakon povijesne bronce poručio: "Bili smo nepobjedivi, ali suci su bili neshvatljivi"

Ponosni i zadovoljni bili su pomoćni trener i igrači Hrvatske nakon osvajanja vaterpolske bronce na Europskom prvenstvu u Barceloni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je brončano odličje na Europskom prvenstvu svladavši u Barceloni Italiju s 10:8 (4:0, 3:5, 2:1, 1:2). Hrvatskoj je to prva europska medalja nakon čak osam godina i četvrta ukupno. Na EP 2010. u Zagrebu Barakude su osvojile zlato, a u Firenci 1999. i Kranju 2003. naši vaterpolisti su osvojili srebro.

Utakmicu s naše klupe nije vodio Ivica Tucak, jer je u polufinalu protiv Srbije zaradio isključenje, zbog čega nije imao pravo "nastupa" u finalu. Njegov pomoćnik Mile Smodlaka bio je glavni trener u borbi za broncu.

"Nije bilo lako nakon poraza od Srba, ali vratili smo se u velikom stilu, psihološka priprema je bila presudna. Danas su momci bili zapravo nepobjedivi. Sad nam je tek žalnije za onom utakmicom polufinala, no treba proslaviti ovu broncu, bit će vremena za uzvrate. Ovo prvenstvo ćemo pamtiti po suđenju, mi koji smo 30-tak i više godina u vaterpolu čudimo se i ne shvaćamo odluke sudaca. Ono što su učinili izborniku Tucku je jednostavno neoprostivo, neopravdano su mu oduzeli pravo da vodi ekipu u borbi za broncu" ", kazao je Smodlaka , pa se osvrnuo na suce.

"Rezime prvenstva? Osvrnuo bih se na stvari oko vaterpola. Suđenje. Neshvatljivo suđenje nama koji smo već 30 godina u vaterpolu. Nedopustivo je da Ivica Tucak dobije crveni karton bez razloga i ne može sa svojom ekipom proslaviti medalju", zaključio je legendarni hrvatski vaterpolist.

Centri su bili naš jak adut na prvenstvu, među njima i Luka Lončar.

"Velika pobjeda, bio je bitno psihološki se vratiti nakon utakmice sa Srbima. Sjajno smo počeli, mi smo ipak karakterna momčad i i zaslužili smo ovu medalju. Išli smo na zlato, ali moramo sada naučiti iz svojih grešaka za iduće turnire", kazao je Lončar, pred kojim je konačno malo odmora.

"Naporna je bila sezona, ali sada slijedi odmor do 15. rujna. Sada ćemo se odmoriti pa idemo u novu sezonu. Proslavit ćemo ovu medalju i dobro se zabaviti".

Maro Joković bio je strijelac jednog pogotka u borbi za broncu.

"Utakmicu je dobila obrana i jedna velika požrtvovnost igrača u obrani. Imali su nebrojeno prilika s igračem više (18), kontri i šuteva sa stative. Obrana nas je vodila kroz utakmicu. Drago mi je da smo njihovu agresivnost uspjeli zadržati pod kontrolom. Svaka čast svim momcima i svima nama koji smo turnir odigrali na visokom nivou", poručio je Joković, te zaključio.

"Ovo je zlatno desetljeće hrvatskog vaterpola. Unatoč svim ozljedama i problemima uvijek uspijemo složiti reprezentaciju koja igra na najvišoj razini. Ono što je najveći gušt je raditi u ovoj obiteljskoj atmosferi i prijateljskom okruženju".

Hrvatska je nakon srebra na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine i svjetskog zlata 2017. godine osvojila treću uzastopnu medalju na velikim natjecanjima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider