Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Spektakl na rijeci Seine

Službeno počinju Olimpijske igre: Evo kad kreće svečanost otvaranja i tko će nositi hrvatsku zastavu

Olimpijske igre u Parizu traju od 26. srpnja do 11. kolovza.

Olimpijske igre u Parizu (Foto: Afp)

Službeno počinju Olimpijske igre u Parizu! Danas nas očekuje nikad viđena ceremonija otvaranja, a umjesto na stadionu, održat će se ni manje, ni više nego na rijeci Seine!

Kada počinje otvaranje Igara?

Svečani program počinje u 19:30, a sportaši iz 206 država prodefilirat će u čamcima rijekom koja prolazi kroz središte grada, a među njima će biti i naši olimpijci.

Tko nosi hrvatsku zastavu na otvaranju

Hrvatsku će u Parizu predstavljati 78 olimpijaca, od čega 58 sportaša i 15 sportašica u 15 sportova, a našu će zastavu nositi strijelac Giovanni Cernogoraz i džudašica Barbara Matić.

Hrvati vrlo brzo izlaze na borilišta, već u subotu nas očekuje bogat sportski dan od jutra pa sve do večeri. U nekolicina sportova kreću kvalifikacije, od braće Sinković i veslanja, Gabijela Veočića u boksu, pa sve do tenisa.

Rukometaši brzo izlaze na teren

Ipak najviše zanimanja će privući ogled naših rukometaša, Hrvatska protiv Japana otvara rukometni turnir na Olimpijskim igrama.

Primarni cilj rukometaša je plasman u četvrtfinale, a da bi to ispunili moraju skupiti što više bodova u skupini sa Slovenijom, Njemačkom, Švedskom, Španjolskom i, dakako, Japanom. Utakmice se igraju svaki drugi dan, i to gotovo sve u ranijim ili popodnevnim terminima.

Hrvatski vaterpolisti se bore za medalju

Već u nedjelju, 28. srpnja utakmicu igraju kandidati za osvajanje medalje, hrvatska vaterpolska reprezentacija koja turnir otvara dvobojem protiv susjeda iz Crne Gore. U skupini su još s Italijom, Rumunjskom, Grčkom i SAD-om, a cilj je dakako proći skupinu i otići što dalje. Utakmice se također igraju svaki drugi dan, a terminu su raznovrsni.

Izdvojili smo tek dva ekipna sporta, a svakog dana moći ćete pratiti naše sportaše u borbi za medalju. Na posljednjim ljetnim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojili smo osam medalja, a nadamo se da će to nadmašiti.

Velike mjere osiguranja u Parizu

Ovo će po mnogočemu biti posebne Igre, u olimpijskom selu sportaše su jednostavan namještaj i kreveti od kartona, a zbog rastućih tenzija u svijetu i sve veće opasnosti od terorističkih i kibernetčkih napada, čak 75 tisuća policajaca i vojnika je raspoređeno po cijelom Parizu.

Izraelska delegacija pak ima 24-satnu zaštitu, a mi samo možemo poželjeti da sve prođe u najboljem redu, bez incidenata, ali i sa što više medalja naših olimpijaca.

Sretno!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX