Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliki uspjeh

Susjedi prekinuli impresivan niz Danske pa ostali iznenađeni: "Nisam to znao"

Slovenija je svladala Dansku s 28:25 i osigurala treće mjesto u skupini II na Euru.

Slovenci nakon pobjede protiv Danske (Foto: Afp)

U susretu posljednjeg, 4. kola skupine II Slovenija je svladala moćnu Dansku i osigurala meč za peto mjesto na Europskom rukometnom prvenstvu.

No ne samo da su susjedi upisali senzacionalnu pobjedu već su i prekinuli impresivan niz danskih rukometaša. Ovo je, naime, bio prvi poraz Danske u 15 mjeseci ili 27 međunarodnih utakmica, za što nisu znali ni Slovenci, otkriva danski TV2.

"Nisam to znao, ali jako sam sretan što smo uspjeli pobijediti", kazao je iznenađeni Kristjan Horzen.

"Ne, nisam to znao, ali dali smo sve od sebe i sad idemo u Köln", rekao je Jure Dolenec.

Iako su Danci već ranije osigurali prvo mjesto u skupini i plasman među četiri najbolja, zbog čega je izbornik Nikolaj Jacobsen odmarao nekolicinu zvijezda, to ni najmanje ne umanjuje uspjeh susjedne reprezentacije.

Slovenci čekaju protivnika u meču za peto mjesto

Dodajmo da će Slovenci danas saznati ime suparnika u meču za peto mjesto, kad se odigraju sve utakmice posljednjeg 4. kola skupine I, u kojoj se između ostalog nalazi i Hrvatska. To će biti trećeplasirana reprezentacija, a to je trenutačno Mađarska.

Nažalost, naši rukometaši ne mogu u polufinale, svoju su šansu već ranije prokockali i trenutačno se nalaze na posljednjem mjestu skupine sa samo jednim osvojenim bodom.

Hrvatska večeras protiv domaćina Njemačke igra posljednju utakmicu drugog kruga na Euru od 20:30 u Lanxess Areni u Kölnu.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider