Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
vodeća u ukupnom poretku

Petra Vlhova obranila naslov pobjednice na Sljemenu unatoč velikoj pogrešci u završnici

Slovakinja Petra Vlhova obranila je naslov pobjednice utrke na Sljemenu.

Slovakinja Petra Vlhova pobjednica je slaloma Svjetskog kupa na sljemenskom Crvenom spustu, koji će ući u povijest kao prvo bez gledatelja zbog strogih epidemoloških mjera.

Pobjednica prošlogodišnjeg izdanja "Snježne kraljice" i vodeća skijašica u Svjetskom kupu Vlhova uspjela je u drugoj vožnji obraniti prednost iz prvog laufa unatoč velikoj pogrešci u zadnjem dijelu staze. Slovakinja je ipak zadržala prednost od samo 5 stotinki ispred Austrijanke Katharine Liensberger, treća je Švicarka Michelle Gisin (+0.2) , dok je četvrta četverostruka pobjednica Zagreba Amerikanka Mikaela Shiffrin (+0.27).

Vlhova je dobila šest od zadnjih sedam slaloma Svjetskog kupa i povećala je svoju prednost u ukupnom poretku i poretku discipline.

"Sretna sam zbog pobjede, iako se nisam osjećala dobro na ovoj teškoj stazi. U drugoj vožnji sam mislila da neću biti među prve tri, ali je nakraju ipak bilo dovoljno", kazala je Slovakinja nakon pobjede.

gol expired Ivica Kostelić pao u prijenosu uživo: Uvjeti na Sljemenu su užasni divider

Hrvatske predstavnice Zrinka Ljutić i Leona Popović ostale bez plasmana u drugu vožnju. U kišnim i teškim uvjetima za sve skijašice, a posebno one s višim startnim brojevima, Leona Popović i Zrinka Ljutić nisu razočarale, ali su im desetinke nedostajale za plasman među 30 najboljih.

Popović je sa startnim brojem 45 imala bolju situaciju, ali je u drugom dijelu staze ostala bez tempa koje bi ju odvelo u drugu vožnju pa je na kraju završila na 35. mjestu sa zaostatkom od 4.18 sekundi zaostatka za Vlhovom.

Zrinka Ljutić je u sljemenskom debiju na stazu išla kao predzadnja u prvoj vožnji, sa startnim brojem 65 te je već prilično načeta podloga uvjetovala nekoliko pogrešaka koje su je koštale plasmana među 30 najboljih. S jednom stotinkom boljim vremenom od Leone Popović, 16-godišnja Zagrepčanka je završila na diobi 33. mjesta, a za plasman u finale trebao joj je za 43 stotinke bolji rezultat.

S ciljem ublažavanja posljedica nedavnog razornog potresa koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna sela, natjecatelji od prvog do 30. mjesta koji će na ovogodišnjoj ženskoj, a potom i u srijedu i muškoj utrci Snježne kraljice, osvojiti nagradni fond odriču se deset posto iznosa svoje nagrade, dok će Hrvatski skijaški savez donirati jednaki iznos. Na taj će se način prikupiti iznos od 350.000 kuna koji će biti uplaćen na službeni račun Državne riznice za donacije financijskih sredstava u akciji "Pomoć za obnovu nakon potresa".

Muški slalom vozi se u srijedu.

gol expired Mlada hrvatska skijaška senzacija zadovoljna nakon debija na Snježnoj kraljici divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider