Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
izjednačila najbolji rezultat

Sjajna Leona Popović za stotinku ostala bez plasmana karijere u skijanju

Popović je 13. mjesto pobjeglo za samo stotinku zaostatka, bolja od nje je bila Kanađanka Mielzynski.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovakinja Petra Vlhova pobjednica je slaloma skijašica za Svjetski kup u austrijskom Lienzu, dok je Leona Popović 14. mjestom izjednačila svoj najbolji plasman u karijeri.

Vlhova, koja je bila vodeća i nakon prve vožnje, do treće ovosezonske pobjede u slalomu u četiri utrke stigla je sa 51 stotinkom boljim vremenom od druge Austrijanke Katharine Liensberger, odnosno 68 stotinki od treće Švicarke Michelle Gisin.

Za Vlhovu je ovo 23. pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, a 15. u slalomu.

gol expired Najbolji hrvatski pivot ostaje bez rukometnog Eura: Izbornik Horvat ga nema u svojim planovima divider

Popović, koja je nakon prve vožnje bila 28. odlično je iskoristila rani start u drugu vožnju te se ukupno petim vremenom popravila za 14 pozicija. Sa 2.04 sekunde zaostatka za Vlhovom završila je na 14. mjestu i tako izjednačila najbolji plasman u karijeri koji je ostvarila 21. studenoga u Leviju.

U redoslijedu slalomašica Vlhova je uvjerljivo vodeća sa 380 bodova, 120 više od druge Amerikanke Mikaele Shiffrin, koja nije nastupila u Lienzu zbog zaraze koronavirusom, dok je Liensberger treća sa 202 boda. Popović je sa 59 bodova 15. slalomašica svijeta.

gol expired Mlada Hrvatica na korak do rezultata karijere: Leona Popović jedina u drugoj vožnji slaloma divider

U prvoj vožnji nastupile su još dvije hrvatske vozačice, 17-godišnjoj Zrinki Ljutić druga vožnja je "pobjegla" za samo četiri stotinke te je ostala 31., prva ispod crte, dok Andrea Komšić nije stigla do cilja.

Sljedeća slalomska utrka vozit će se 4. siječnja u Zagrebu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider