Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ivica odmara

Skijanje: Otkazani slalomi u finskom Leviju

Iznadprosječno toplo vrijeme u Finskoj uzrokovalo je otkazivanje utrka u slalomu za skijašice i skijaše u Svjetskom kupu, koje su bile na rasporedu 12. i 13. studenog…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do kraja listopada nigdje nije napadao snijeg u Finskoj, a temperature zraka u toj zemlji su dosta iznad prosjeka za ovo doba godine. Zanimljivo, listopad je bio osmi mjesec u nizu u Finskoj u kojem su temperature zraka bile više od prosjeka.

Devijacija je bila pogotovo velika na sjeveru zemlje, gdje su temperature bile za četiri stupnja više od prosjeka u to doba godine.

Kako meteorolozi nisu predvidjeli nikakvu nadolazeću hladnu frontu, organizatori ženskog i muškog slaloma u Leviju bili su primorani otkazati natjecanja. Naime, ne bi im pomogla niti upotreba uređaja za prozvodnju umjetnog snijega, koji se ne bi mogao održati jer jednostavno nije dovoljno hladno.

Međunarodna skijaška federacija (FIS) razmatra opcije novih termina za nadoknađivanje otkazanih slaloma. Sljedeće informacije po tom pitanju mogu se očekivati 6. studenog…

Nastavi čitati