Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sa četvoricom Hrvata

Austrijanci pronašli kompromisno rješenje: Ovog vikenda dva slaloma

U austrijskom Flachauu u utorak je održan ženski noćni slalom, pa sva potrebna infrastruktura potrebna za utrke već postoji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva muška slaloma u subotu i nedjelju održat će se u Flachauu nakon što je u srijedu austrijski Kitzbühel otkazao te utrke Svjetskog kupa u skijanju zbog loše epidemiološke situacije, priopćio je FIS.

Flachau je zadnji puta bio domaćin muškog slaloma prije malo manje od deset godina, a tog 21. prosinca 2011. godine pobijedio je hrvatski as Ivica Kostelić.

U austrijskom Flachau u utorak je održan ženski noćni slalom, pa sva potrebna infrastruktura potrebna za utrke već postoji. Tako ćemo u ovom zimovalištu gledati četvoricu naših predstavnika u dvostrukom programu, jer se očekuje da će oba dana nastupiti i Filip Zubčić i Matej Vidović i Istok Rodeš i Samuel Kolega.

U Kitzbühelu su se trebale održati nadomjesne utrke iz Wengena i to dva muška slaloma, u subotu i nedjelju.

No, guverner te oblasti Günther Platter je u dogovoru s austrijskim kancelarom Sebastianom Kurzem odlučio otkazati utrke zbog 17 slučajeva zaraze mutiranim, engleskim sojem koronavirusa u obližnjem Jochbergu. U cijeloj regiji oko Kitzbühela vlasti su započele s žurnim testiranjima.Čuvene utrke Lauberhorn u Wengenu otkazane su radi pandemije koronavirusa još prošle godine, a umjesto Švicaraca željeli su ih izvesti organizatori u Kitzbühelu.

Ukoliko ne bude povećanog broja zaraženih, Austrijanci u Kitzbühelu ipak namjeravaju održati svoj tradicionalne Hahnenkamm utrke sljedeći tjedan, spust i superveleslalom.

Kitzbühel i Wengen su dvije najpoznatije stanice Svjetskog skijaškog kupa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider