Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
jurio 140 km/h

Herojski spust: Innerhofer 'haklao' vrata, pa sa štapom i zastavicom ušao u cilj - prvi

Adrien Theaux prekinuo je dominaciju Svindala u spustu, no priča dana u Santa Caterini bio je Talijan Christof Innerhofer...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuski skijaš Adrien Theaux pobjednik je spusta za Svjetski kup voženog u utorak u talijanskoj Santa Caterini, čime je prekinut niz Norvežanina Aksela Lunda Svindala koji je bio najbrži na prva tri spustaška natjecanja u ovoj sezoni. No, priča da je talijanski skijaš Christof Innerhofer.

On je u 46. sekundi svoje utrke, pri brzini oko 130 kilometara na sat, glavom prošao kroz jedna vrata, nakon čega su mu se zastavica i jedan od dva štapa 'zahaklala' za kombinezon. Innerhofer je 25 sekundi vozio sa štapom 'na leđima', dok je malo više od minute odradio sa zastaviom koja mu se vijorila pri brzini od gotovo 140 km/h.

U konačnici je prošao kroz cilj kao četvrti najbrži sa sekundom i 22 stotinke sporijim vremenom od pobjednika. Možemo samo zamisliti koliko bi brži bio da nije imao 'tehničkih poteškoća'.

Theaux je bio uvjerljivo najbrži (1:47.29) na zahtjevnoj stazi u Santa Caterini, koja je napravila puno problema mnogim skijašima, a ne samo Innerhoferu. Austrijanac Hannes Reichelt osvojio je drugo mjesto (1.04) i spriječio dvostruku pobjedu Francuza, jer je bio 11 stotinki brži od Davida Poissona, 33-godišnjaka koji se u Santa Caterini po prvi put u karijeri popeo na pobjedničko postolje u Svjetskom kupu.

Theauxu je ovo bila treća pobjeda u karijeri, a sve tri ostvario je u spustu (Lenzerheide 2011. i Kvitfjell 2013.). Pobjednik prva tri spusta u ovoj sezoni Norvežanin Aksel Lund Svindal već je na treninzima bilježio loša vremena, što se ponovilo i na utrci. Svindal je za pobjednikom zaostao više od sekunde i pol (1.61), što mu je donijelo sedmo mjesto.

Ipak, i to mu je bilo dovoljno da ponovno preuzme vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa ispred Austrijanca Marcela Hirschera koji ne sudjeluje na spustaškim natjecanjima. Ipak, i Hirschera ove sezone čeka nastup u Santa Caterini, s obzirom na to da je talijansko skijalište određeno kao zamjenski organizator za otkazanu sljemensku slalomsku utrku na kojoj je Austrijanac odnio krunu na posljednja tri izdanja.

Jedini hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim bio je na startnoj listi s brojem 44, ali nije sudjelovao u utrci.

Rezultati - spust:

1. Adrien Theaux (Fra) 1:47.29

2. Hannes Reichelt (Aut) +1.04

3. David Poisson (Fra) +1.15

4. Christof Innerhofer (Ita) +1.22

5. Romed Baumann (Aut) +1.38

6. Vincent Kriechmayr (Aut) +1.46

7. Aksel Lund Svindal (Nor) +1.61

8. Benjamin Thomsen (Kan) +1.63

9. Guillermo Fayed (Fra) +1.66

10. Andreas Sander (Njem) +1.70

SK - spust:

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 336

2. Guillermo Fayed (Fra) 219

3. Kjetil Jansrud (Nor) 174

4. Peter Fill (Ita) 162

5. Adrien Theaux (Fra) 156

SK - ukupno:

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 636

2. Marcel Hirscher (Aut) 621

3. Kjetil Jansrud (Nor) 412

4. Henrik Kristoffersen (Nor) 391

5. Victor Muffat-Jeandet (Fra) 294

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider