Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Analiza Vedrana Zrnića

Sigurdsson pogodio s Cindrićem: Igračima se u očima vidjelo da upijaju svaku njegovu riječ

Vedran Zrnić za gol.hr analizira utakmice hrvatske rukometne reprezentacije.

Analiza Vedrana Zrnića (Foto: Jozo Čabraja / Kolektiff Images/Gol.hr)

Prva je utakmica bila jako važna jer s njom si 50 posto osigurao Olimpijske igre ako ti se poklope neki rezultati. Dečki su ušli dosta nervozno, bilo je 5:1, nismo devet minuta zabili gol. Padali smo dosta na Martinoviću, na dvojci gdje je Nikola Bilyk bio dobar, nije ga se moglo zadržati jedan na jedan. Nekako se kroz prvo poluvrijeme došlo do egala i veseli me da su Cindrić i Karačić dobro odigrali, bili su dobar tandem.

Važno je da su njih dvojica proigrali, da uđu u ritam. Dobro su davali lopte i omogućili Martinoviću da bude igrač utakmice.

Kasnije smo prelomili utakmicu, imali smo 5:0 u prvih sedam minuta. Okrenuli smo utakmicu i rutinski doveli do kraja. Svi su se nadopunjavali, pivoti su bili super. Gojun je dobio čist crveni karton, slučajno mu se omakla ruka, čisto je to, vidjelo se. Svaki udarac prema glavi je opasna igra i to se danas sudi kao crveni karton. Šteta što ga izbornik nije imao u drugom dijelu, savršeno bi došlo da malo uigramo obranu s njim jer ga nije bilo jedno vrijeme u reprezentaciji.

Gojun crveni karton

Izbornik pogodio s Cindrićem

Luka Cindrić je već dugo u reprezentaciji, on je kvalitetan igrač. Izbornik u ovoj utakmici nije koristio Duvnjaka, dao je Cindriću puno prostora i tako mu poručio da računa na njega. Uz Karačića se najviše dokazao i pokazao da se mora na njega računati. Uz Duvnjaka i njih dvojicu mi imamo najbolje srednje vanjske na svijetu.

Izbornik je odlično to shvatio da Cindriću treba dati prostora i dati mu na važnosti. Dobro je da Duvnjaka nije koristio. Odmorio ga je, jer je imao je težak raspored u klubu.

U jednom trenutku je Cindrić bio u krupnom planu, vidjelo se u očima igrača. Odmah sam primijetio da svi slušaju izbornika i upijaju svaku njegovu riječ. Vidjela se želja i ta njegova prva pobjeda donijela je olakšanje. Mislim da je to za naš rukomet velika stvar da imamo takvog vođu poput islandskog stručnjaka. Spreman je odvesti ovu reprezentaciju na stare staze.

Sigurdssonov time-out

Ivan Čupić mi se jako dobro činio kao komentator utakmice. Nije lako komentirati. Moraš se postaviti ljudima, moraš dati neko svoje mišljenje i gledatelju dobro objasniti neke situacije. Komentator Marko Šepat i Čupko su to jako dobro radili, nadam se da će Čupić još dugo igrati rukomet, a poslije ga očekuje i taj angažman.

Vijesti iz rukometa pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog rukometa – TELEMACH HRVATSKA

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider