Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
frustrira ostale djevojke

Shiffrin otkrila što joj pomaže da bude ovako dominantna u odnosu na ostale

Tri ljepotice s pobjedničkog postolja utrke Snježne kraljice podijelile su prve dojmove nakon još jednih sjajnih rezultata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do hat-tricka na Sljemenu stigla je lijepa Amerikanka Mikaela Shiffrin. Ona je po treći put u karijeri slavila na utrci Snježna kraljica, ovoga puta s preko sekundom i pol prednosti.

"Jako sam uzbuđena što sam ponovno ovdje. Bila sam agresivna i uspjela sam slaviti na kraju. Ne znam točno objasniti zašto sam toliko ispred ostalih skijašica. Možda zato što crpim inspiraciju iz drugih sportova i konstantno pokušavam biti što bolja. Stvarno sam odlično odskijala i sretna sam na kraju", rekla je Mikaela Shiffrin za HRT odmah nakon utrke.

"Napokon se ostvarila moja ljubav sa ovom sljemenskom stazom i nakon niza razočarenja prošlih godina, konačno sam dohvatila postolje", kazala je drugoplasirana na utrci Švicarka Wendy Holdener.

Shiffrin je bila korak do rekordne razlike između prve i druge na Snježnoj kraljici, ali nije uspjela. Nedostajalo joj je svega devet stotinki sekunde. No rekord je i dalje u njezinim rukama, nakon što je 2015. pobijedila ispred Kathrin Zettel sa 1,68 sekundi prednosti.

Treće mjesto ove godine osvojila je Šveđanka Frida Hansdotter s 2,11 sekundi zaostatka izborivši po drugi put jednu od stepenica pobjedničkog postolja na Sljemenu. Prije pet godina bila je druga iza Amerikanke.

"Nisam proteklih godina uspijevala postići dobar rezultat na ovoj stazi, makar obožavam doći u Zagreb. Prva vožnja nije bila toliko loša, stvarno nisam imala osjećaj, znala sam da sam brza, ali nisam znala koliko. No kada sam pogledala koliko zaostajem za Mikaelom, stvarno sam bila razočarana i deprimirana", ispričala je Hansdotter.

"Uvjeti su u drugoj vožnji bili jako teški, kao da se skijam po šećeru, a ne snijegu, te s obzirom na sve moram biti zadovoljna drugim mjestom", kazala je Holdener, koja sada ima tri druga mjesta zaredom u slalomu.

"Doći će i pobjede. Moj cilj je osvajanje jedne od medalja na Zimskim olimpijskim igrama u Pjeongčangu, a nadam se u slalomu ili kombinaciji", kazala je vesela Švicarka, dok je i trećeplasiranoj Šveđanki Hansdotter cilj odličje na predstojećim Igrama u Južnoj Koreji.

"Naravno da želim olimpijsku medalju! Tome sam sve podredila, ali sam svjesna da će je pored ovakvih protivnica u slalomu biti jako teško osvojiti. Ja sam na Sljemenu bila i druga i treća, a uvijek je netko brži od mene. Nikako da se dočepam te krune Kraljice. Što se tiče slalomske sezone, nije još sve odlučeno. Puno je utrka do kraja i sve se može izmijeniti", izjavila je simpatična Šveđanka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider