Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ispravljena nepravda

Sestre Zaninović u Londonu: Ispunile smo životni san, ne smeta nam ni gips

24.godišnje blizanke iz Splita oduševile su taekwondo svijet i postale tek drugi par blizanaca koji će nastupiti za Hrvatsku na Olimpijskim igrama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sestre blizanke, svjetska i europska prvakinja, Ana i Lucija Zaninović proteklog su vikenda napravile uspjeh karijere. Obje su izborile vizu za Olimpijske igre u Londonu iduće godine i tako postale prve hrvatske blizanke kojima je to pošlo za rukom. Prije njih jedino su to uspjeli njihovi sugrađani nogometaši Zlatko i Zoran Vujović koji su nastupili na Olimpijskim igrama u Moskvi.

>> Sestre Zaninović prve hrvatske blizanke na Olimpijskim igrama

>> Lucija Zaninović osigurala vizu za London!

Uspjeh je velik, a dvije minute starija Ana Zaninović ‘zaradila’ je i neugodnu uspomenu, gips oko ruke kojeg je zaradila u odlučujućoj borbi za London.

''Izgurala sam nekako do kraja i plasirala sam se, hvala Bogu, na Olimpijske igre,” pojasnila je simpatična Ana koja se zajedno sa sestrom i ostalom taekwondo reprezentacijom koja je u dalekom Azerbajdžanu posljednja četiri dana lovila vizu za London.

Uspješne su samo bile sestre Zaninović, dok su Filip Grgić bivši svjetski prvak i aktualni europski viceprvak te Stipe Jarloni ostali bez olimpijske vize. Poznate taekwondo Blizanke iz Splita javnost je upoznala i prije Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine kada se 'potegnula' velika priča o tome tko je trebao dobiti pravo nastupa u Kini.

Naime, po mnogima, upravo je Ana Zaninović trebala dobiti priliku u olimpijskim kvalifikacijama, no mjesto je dobila Martina Zubčić, koja je na kraju osvjetlala hrvatski obraz u Pekingu osvajanjem brončane medalje. U priču se upleo navodni lobi između čelnika Hrvatskog taekwondo saveza, no sada je nepravda ispravljena i obje sestre Zaninović zdušno ćemo bodriti u Londonu...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider