Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

VIDEO Senzacija: Gay nanio težak poraz Usainu Boltu!

Najbrži čovjek današnjice Usain Bolt doživio je prvi poraz nakon pune dvije godine. Na 11. mitingu Dijamantne lige, tradicionalnom DN Galanu u Stockholmu, brži je na 100 metara bio Tyson Gay...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zanimljivo, i taj posljednji Boltov poraz prije dvije godine se dogodio na istom mjestu, samo što je tada slavio Asafa Powell. Ali, Bolt tada nije bio olimpijski pobjednik i svjetski prvak, tako da je današnji poraz prvi koji je doživio u takvom statusu.

Gay je pobijedio s rezultatom 9.84 sekunde, ostavivši Bolta iza sebe punih 13 stotinki! Srušio je Amerikanac tako za dvije stotinke rekord mitinga koji od 2006. godine drži spomenuti Powell. Istodobno je ostao dvije stotinke kratak za najboljim ovogodišnjim rezultatom koji zajednički drže Bolt i Powell.

Gay je puno bolje startao u utrku i ni u jednom trenutku nakon toga nije dopustio Jamajčaninu da mu se približi. Napokon je tako američki rekorder dočekao trijumf nad Boltom koji ga je lani na Svjetskom prvenstvu u Berlinu ostavio upravo za 13 stotinki. Jamajčanin je tada srušio svjetski rekord (9.58), a Gayu je za utjehu ostalo 'samo' srebro.

IAAF Dijamantna liga (Stockholm), 100 metara, atletičari:

1. Tyson Gay (SAD) 9.84

2. Usain Bolt (Jam) 9.97

3. Richard Thompson (Tri) 10.10
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider