Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"moje zdravlje nije optimalno"

Tužan dan za hrvatski vaterpolo: Sandro Sukno objavio kraj karijere

Jedan od najboljih vaterpolista svijeta Sandro Sukno objavio je kraj karijere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih vaterpolista u hrvatskoj povijesti Sandro Sukno objavio je kraj karijere. Nadali smo se njegovu povratku u bazen nakon što je početkom prošle godine bio podvrgnut operaciji srca u Clevelandu, međutim dogodilo se suprotno. 

Sukno je zbog sigurnosnih razloga odlučio prekinuti karijeru jer bi nastavak bavljenja sportom mogao biti koban. Od svih se oprostio emotivnim priopćenjem za javnost, koje u nastavku prenosimo u cijelosti.  

"Poštovani prijatelji sporta,

kolege suigrači, treneri, vaterpolski dužnosnici, a nadasve navijači, osjećam se dužnim ovim putem izvijestiti javnost kako sam morao donijeti nimalo jednostavnu odluku.

Odlučio sam iz zdravstvenih razloga okončati aktivnu igračku karijeru.

Naime, nakon operacije na srcu u SAD-u početkom prošle godine koja je zaista uspješno otklonila sve moje tadašnje tegobe, te oporavka koji je potrajao godinu dana, u kontaktu s nekolicinom najeminentnijih stručnjaka, liječnika iz Hrvatske i inozemstva, a nakon temeljitih pregleda i rezultata kontrolnih pregleda, pokazalo se da moje ukupno zdravstveno stanje nije optimalno za nastavak bavljenja vrhunskim sportom i da ne postoji stopostotno jamstvo zdravstvene sigurnosti.

Na operativni zahvat u Clevelandu odlučio sam se upravo radi sporta, mog najdražeg vaterpola koji je sastavni dio mog života. Jednako vrijedi i za razdoblje oporavka te sam doista učinio sve ne bih li dobio s više strana, od najboljih i najstručnijih liječnika, potpuno mišljenje i najčišću sliku svog zdravlja. Nažalost, neću se uspjeti vratiti suigračima u bazen, ali baš kao što je vaterpolo sastavni dio mene, tako se nadam da ni ja nikada neću otići iz ovog našeg divnog i uspješnog sporta kojem i osobno puno dugujem.

Osobito bih ovim putem želio zahvaliti svima koji su bili dio moje igračke karijere. Svojoj obitelji, suigračima, trenerima i dužnosnicima. Zahvaljujem se navijačima i javnosti na ljubavi kojom sam bio obasut tijekom karijere, ali i na brizi u zadnjih godinu-dvije. Velika hvala liječnicima koji su uprli sve snage ne bi li mi pomogli u željenom povratku u bazen.

Zahvaljujem se svim klubovima čiji sam član bio tijekom karijere, osobito matičnom klubu VK Jug CO, u kojem sam trenirao posljednju sezonu nadajući se povratku.

Hvala Hrvatskom vaterpolskom savezu na pažnji, razumijevanju i punoj podršci koju sam uživao sve minulo vrijeme.

Zauvijek ostajem najveći navijač naše hrvatske vaterpolske reprezentacije i hrvatskog sporta.

S poštovanjem,

Sandro Sukno."

Olimpijski, svjetski i europski prvak

Sukno je bio olimpijski pobjednik 2012., svjetski prvak 2017. i europski prvak 2010. godine. Vlasnik je i olimpijskog srebra 2016., zatim srebra 2015. i tri bronce (2009., 2011. i 2013.) sa svjetskih prvenstava.

Bio je klupski prvak Europe s PRO Reccom, u kojem je odigrao posljednju sezonu i u čijoj je kapici ustanovljen problem sa srcem.

Posljednju utakmicu odigrao je u kapici hrvatske reprezentacije u finalu Svjetskog prvenstva protiv Mađarske usred Mađarske. Vodio je tada Hrvatsku do zlata. Te 2017. godine izabran je za najboljeg svjetskog igrača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider