Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Neću žuriti..."

Sukno operirao srce i vratio se u Dubrovnik: Planira nastavak velebne karijere

Hoće li najbolji vaterpolist svijeta Sandro Sukno moći nastaviti svoju briljantnu karijeru? 27-godišnji kapetan naše reprezentacije vratio se iz SAD-a, gdje mu je operirano srce, zbog čega je zasad morao odustati od vaterpola. Evo što je rekao za Dnevnik Nove TV.

"Prošlo je nekih 15 dana, prošlo je i to , sve je lakše kad se dođe doma, bio je naporan put. Doktori su za sada zadovoljni, nadam se da će tako biti i na sljedećem pregledu", izjavio je Sandro Sukno za Dnevnik Nove TV.

Tako je najbolji svjetski vaterpolist opisao svoj povratak u rodni Dubrovnik i oporavak nakon operacije srca. A cijela priča iskrsnula je iznenada. Na liječničkom pregledu uoči početka sezone utvrđeno je kako mu zbog problema sa srcem prijeti kraj karijere. Njegov sad već bivši klub Pro Recco odmah je raskinuo ugovor, ali Sukno se okrenuo nastojanju da ponovno zaigra.

"Neka očekivanja su da će sljedeći pregledi biti petog mjeseca, početkom šestog i ako tada bude sve uredu, što očekujem, sa laganim bih trenizinama mogao tada početi", nada se Sukno.

Krajem lipnja pregled koji će dati mnoge odgovore

Sandro nakon prvog pregleda krajem lipnja očekuje dobre vijesti, a onda će se okrenuti ozbiljnijim treninzima, ali i planiranju nastavka karijere.

"Mislim da će to biti slatke brige, razmišljati za koga ću igrati. Vatrepolo mi je u krvi, cijeli život se bavim tim, naravno da mi fali, ali ako samo uspio proći sve ovo, nemam sada razloga žuriti i čekat ću smjernice od doktora. Mislim da je tako najlakše i mislim da će najpametnije. Mislim da ću biti na raspolaganju i treneru i reprezentaciji i ima s kime bih se trebao početi vraćati u formu", optimistično će Sukno.

Ništa ne zamjera Pro Reccu

Svom sada već bivšem klubu kaže ne zamjera raskid ugovora. Kaže kako su u klubu su znali da je teška i komplicirana operacija jedino rješenje i nisu bili za tu opciju.

"U klubu su znali da je to jedino rješenje i oni nisu bili za to. Ja sam se sam za to odlučio i mislim da im je teško nešto zamjeriti, između nas je gotova priča. Ja se nadam da ću igrati vaterpolo i eto to je najbitnija stvar", u pomirljivom tonu zaključuje Sukno.

Uz 27-godišnjeg najboljeg svjetskog vaterpolista čvrsto stoji izbornik reprezentacije, suigrači i čelnici Vaterpolskog saveza, koji su mu pomogli prebroditi sve ružne i teške trenutke i kompliciranu operaciju srca. Sad bi na red trebale doći samo pozitivne stvari.

Sandro Sukno (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Sandro Sukno (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider