Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
šesto zlato

Sandra Perković prvakinja Europe! Ponovno je ispisala povijest atletike

Sandra Perković je prva europska atletičarka u povijesti koja je osvojila šest zlatnih medalja u jednoj disciplini.

Sandra Perković (Foto: sandra perković)

Hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je naslov europske prvakinje u bacanju diska. Perković je osvojila šesto europsko zlato u karijeri i tako poboljšala nevjerojatan rekord. U finalu je bacila 67.95 metara.

Perković je i prije bila jedina atletičarka koja ima pet zlatnih europskih medalja u jednoj disciplini, a sada kući nosi i šesto zlato.

Najbolja hrvatska atletičarka u dramatičnom je finalu Europskog prvenstva u Muenchenu za osam centimetara nadmašila srebrnu Njemicu Kristin Pudenz.

Matea Parlov Koštro Matea Parlov Koštro nova je hrvatska senzacija: "Moram priznati da sam malo šokirana'' divider

Pudenz je "bacila rukavicu" Perković u drugoj seriji hicem od 65.05 metara na što je Perković odgovorila sa 65.77m. No, vrlo raspoložena Njemica je u trećoj seriji bacila odličnih 66.93m i držala prednost do ključne pete serije. Tada je naša predstavnica ostvarila rezultat od 67.95m što je izgledalo nedohvatljivo za Pudenz koja je dosada imala osobni rekord od 67.10m. No, Pudenz je odmah odgovorila sa 67.87m i srećom ostala za osam centimetara kratka u odnosu na Perković.

Niti jedna druga atletičarka nema više od četiri europska zlata u jednoj disciplini, a Perković je sada svoj niz produžila na šest. Počela je još 2010. kao 20-godišnjakinja u Barceloni, slijedila su zlata 2012. u Helsinkiju, 2014. u Zurichu, 2016. u Amsterdamu te 2018. u Berlinu, dok je zbog pandemije koronavirusa za šesti naslov morala čekati četiri godine.

Broncu je sa 65.20m osvojila Njemica Claudine Vita.

Druga hrvatska predstavnica u finalu, 22-godišnja Marija Tolj završila je na šestoj poziciji sa 63.37m, što je za metar kraći hitac od njezinog osobnog rekorda postavljenog ranije ove godine. Tolj je nakon treće serije držala osmo mjesto, posljednje koje osigurava nastavak natjecanja, sa skromnim rezultatom od 57.57m, da bi u petoj seriji napokon pogodila jedan dobar hitac kojim je popravila plasman za dva mjesta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider