Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Iskusni lisac

WBA imenovao Bilićeva nasljednika: Poznati stručnjak će ih pokušati spasiti

Slaven Bilić je postao prvim trenerom u ovoj sezoni Premierlige kojemu je uručen otkaz.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uprava engleskoga nogometnega prvoligaša West Bromwich Albiona objavila je da će smijenjenog trenera Slavena Bilića naslijediti Sam Allardyce (66).

WBA je isti dan kada je smijenio bivšega hrvatskoga izbornika objavio i ime novoga, a to će biti bivši engleski izbornik Allardyce, koji je čuven po spašavanju engleskih klubova od ispadanja.

Allardyce je potpisao ugovor na 18 mjeseci, a to će biti prvi angažman od svibnja 2018. godine, kada je otišao iz Evertona. U karijeri je vodio Bolton Wandererse, Newcastle United, Blackburn Roverse, West Ham United, Sunderland i Crystal Palace, a Englesku 2016. godine svega 67 dana i bio prisiljen dati otkaz nakon jedne TV-emisije u kojoj su ga tajno snimali kako nudi svoje usluge oko prodaje igrača.

Allardyce brzo torpediran s mjesta izbornika

Londonski dnevni list Telegraph objavio je tada priču s videosnimkom na kojoj se vidi kako Allardyce dogovara posao oko prodaje igrača s "predstavnicima ozbiljne tvrtke s Dalekog istoka". Na njegovu žalost, ispostavilo se da su ti predstavnici u stvari - Telegraphovi novinari, pa je morao odstupiti.

Slaven Bilić je postao prvim trenerom u ovoj sezoni Premierlige kojemu je uručen otkaz.

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, koji je u Engleskoj, osim WBA, dvije godine (2015. - 2017.) vodio i londonski West Ham, preuzeo je klub iz West Bromwicha u lipnju 2019. te izravno izborio plasman iz Championshipa u Premierligu.

Nažalost, bez zvučnijih pojačanja te uz brojne nesretne okolnosti, kao što su VAR odluke koje su išle na štetu WBA, klub je u povratničkoj sezoni u Premierligi u 13 utakmica pod Bilićevim vodstvom ostvario jednu pobjedu, uz četiri remija i osam poraza.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider