Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Imaju potporu

Salt Lake City mogući kandidat za ZOI 2030.

Salt Lake City je bio domaćinom ZOI 2002. godine, a čelnici USOC-a odlučili su dati mu prednost u odnosu na Denver.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Američki olimpijski odbor (USOC) odabrao je Salt Lake City kao nositelja moguće američke kandidature za Zimske olimpijske igre 2030. godine.

Salt Lake City je bio domaćinom ZOI 2002. godine, a čelnici USOC-a odlučili su dati mu prednost u odnosu na Denver. Čelnik USOC-a Larry Probst je izjavio da Sjedinjene Države sa Salt Lake Cityjem kao kanidadotom imaju najveće izglede da po peti put ugoste Zimske olimpijske igre.

Lake Placid je dvaput bio domaćinom ZOI (1932. i 1980.), a jednom su domaćini bili Squaw Valley (1960.) i Salt Lake City (2002.).

"Za sada ta odluka još nema težinu, jer proces kandidature za ZOI 2030. godine još nije otvoren. Još uvijek ne postoji odluka, niti radimo na pokretanju procesa kandidature. No, imamo dovoljno vremena da se dobro pripremimo i napravimo dobar plan", izjavila je izvršna direktorica USOC-a Sarah Hirshland dodajući kako stanovnici šireg područja najvećeg grada Utahe snažno podupiru ideju ponovnog domaćinstva Igara.

Sljedeće ZOI će biti održane 2022. godine, a domaćin je Peking, dok će domaćin ZOI 2026. biti izabran u lipnju sljedeće godine. U igri su ostale samo dvije europske kandidature, ona Stockholm i talijanska s Milanom i Cortinom d'Ampezzo.

Stoga vodeći ljudi Američkog olimpijskog odbora vjeruju kako bi njihov kandidat imao dobre šanse pri izboru za domaćina ZOI 2030. godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider