Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najbolji u Europi od 1988.

Spektakl pokraj fontana: Olimpijski pobjednik postavio rekord Hanžeka

Bacanje kugle na zagrebačkim fontanama tradicionalno je uvertira u atletski miting koji na stadionu Mladosti uz Savu počinje u utorak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Američki bacač kugle Ryan Crouser pobjednik je 6. Memorijala Ivana Ivančića na borilištu pokraj zagrebačkih fontanama s hicem od 22,74 metra, čime je oborio rekord mitinga.

Olimpijski pobjednik iz Rio de Janeira je u trećoj seriji bacio kuglu do 22.74 metra i oborio vlastiti rekord mitinga koji je držao od 2016. godine s 22,28.

Crouser je četiri puta bacao preko 22 metra (22,10, 22,74, 22,59, 22,31), a pobjednički hitac nije samo novi rekord mitinga nego i 11. najdalji hitac svih vremena u bacanju kugle te najbolji rezultat ostvaren na tlu Europe još od 1988. godine.

"Jako sam zadovoljan svojim današnjim nastupom, baš sve je bilo odlično. Možda mi je žao samo zbog toga što nisam bacio 23 metra, ali jako sam sretan i ovim rezultatom. Ozračje na bacalištu je bilo sjajno i mislim da je ovo veliki povratak atletike nakon svih onih problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa. Idemo dalje, imam još nekoliko natjecanja do kraja sezone”, vidno je zadovoljan bio Crouser.

Kovacs: Bilo je ovo sjajno natjecanje

Aktualni svjetski prvak Amerikanac Joe Kovacs je s 21.30 metara zauzeo drugo mjesto, a svojim je nastupom u Zagrebu i on bio jako zadovoljan.

"Ovo mi je bilo prvo natjecanje ove sezone i nisam znao koliko mogu. Znao sam da nisam na razini na kojoj sam bio lani na kraju sezone, no osjećao sam se jako dobro, a takav je i moj rezultat. Fizički sam vrlo spreman, ali tehnika mi još nije najbolja i moram puno toga popraviti. Ovo je bilo još jedno sjajno natjecanje u Zagrebu”, rekao je svjetski prvak iz Dohe prošle godine.

Treće mjesto je svojim najboljim hicem sezone (21.20) zauzeo dvostruki svjetski prvak Nijemac David Storl.

Iz Zagreba je, tako, u svijet još jednom otišla slika sjajnog natjecanja najboljih svjetskih bacača kugle, a bacalište pokraj fontana je još učvrstilo svoj kultni status u atletskom svijetu.

6. Memorijal Ivana Ivančića održan je u sklopu jubilarnog 70. Hanžekovićevog memorijala, mitinga iz WA Continental Tour Gold serije. Miting se nastavlja u utorak u 17:50 na stadionu SRC Mladost.

Rezultati bacanja kugle:

1. Ryan Crouser SAD 22.74 metara MR

2. Joe Kovacs SAD 21.30

3. David Storl NJEM 21.20

4. Payton Otterdahl SAD 21.06

5. Nick Ponzio SAD 21.03

6. Konrad Bukowiecki POLJ 20.59

7. Tsanko Arnaudov POR 20.45

8. Kemal Mešić BiH 19.13

9. Francisco Belo POR 19.08

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider