Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Reakcija na akciju

Rusi odlučili uzvratiti na bojkot svojih sportaša - organizirat će vlastite Igre

Ruski i Bjeloruski sportaši izbačeni su sa ZPOI-ja u Pekingu, ali pronašli su svoje rješenje.

Vladimir Putin (Foto: Afp)

Nakon što su ruski i bjeloruski sportaši izbačeni sa Zimskih paraolimpijskih igara u Pekingu, Rusija će u Sočiju organizirati natjecanja za ruske i bjeloruske palaimpijace, objavio je ruski TASS.

"Natjecanja u kojima će sudjelovati ruski i bjeloruski sportaši održat će se na olimpijskim objektima u Sočiju", rekao je izvor.

Roman Abramovič Roman Abramovič neće prodavati Chelsea vlasnicima iz dvije države divider

"Razgovara se o datumima i nazivima natjecanja."

Nekoliko dana prije početka ZPOI u Pekingu, Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) je odlučio izbaciti ruske i bjeloruske sportaše s invaliditetom nakon što je Rusija započela invaziju u Ukrajini.

IPC je prvotno donio odluku da Rusija i Bjelorusija mogu sudjelovati na zimskim POI u Pekingu, ali pod neutralnim nazivom i pod paraolimpijskom zastavom, međutim, samo 24 sata kasnije krovna organizacija sporta osoba s invaliditetom je promijenila odluku.

Mladen Bartulović Bivši hajdukovac zbog supruge ostao u Ukrajini pa opisao kako je započela invazija: "Ovo mi je treći rat u životu..." divider

Najmanje 300 civila je do sada ubijeno u Ukrajini otkako je Rusija izvršila invaziju na tu zemlju 24. veljače, iako se smatra da je stvarna brojka daleko veća.

Više od milijun ljudi izbjeglo je iz Ukrajine pred ratnim strahotama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider