Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
u listopadu

Rukometni spektakl u Areni: Dva okršaja u istom danu

U zagrebačkoj Areni igra se u srijedu 23. listopada u 17 sati susret ženskih reprezentacija, a u 19:30 nastupaju muške selekcije Hrvatske i Njemačke.

Stepančić i Šego (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U predvečerje muškog Europskog prvenstva koje će sljedeće godine zajednički organizirati Austrija, Norveška i Švedska te nastavka kvalifikacija ženskih ekipa, Hrvatski rukometni savez i Njemačka rukometna federacija u EHF tjednu dogovorili su dvostruki susret ženskih i muških reprezentacija u Zagrebu i Hannoveru.

U zagrebačkoj Areni igra se u srijedu 23. listopada u 17 sati susret ženskih reprezentacija, a u 19:30 nastupaju muške selekcije Hrvatske i Njemačke. Rukometaši su posljednji susret u Areni igrali na Europskom prvenstvu 2018. godine, a rukometašice nisu nikada nastupile u toj dvorani.

Europsko rukometno prvenstvo 2020. (Foto: Twitter) 100 dana do Europskog rukometnog prvenstva: Ovo su najnovije vijesti divider

Dan kasnije, 24. listopada, leti se zajedničkim charter-letom u Hannover, gdje se dvoboji igraju 26.listopada - susret muških reprezentacija je u 14:30, a ženskih u 17:30.

Za sve izbornike to je idealna prilika da provjere u kakvoj su im formi igrači, ali i da detaljno razrade program priprema muških reprezentacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, a ženskih da analiziraju što je napravljeno u prva dva kola kvalifikacija za njihov EURO koji će se održati potkraj te godine u Danskoj i Norveškoj.

Njemačke reprezentacije među najboljima su u svijetu, i veliki izazov za svaku reprezentaciju. Rukometaši su s njima imali posljednji veliki okršaj na Svjetskom prvenstvu u siječnju u Kölnu i poraženi su s 21:22, te su tako ostali bez borbe za medalju, a rukometašice su ljetos igrale u doigravanju za Svjetsko prvenstvo. Nakon remija u Koprivnici, u uzvratnom su susretu poražene s 25:21.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider