Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NAJVEĆI DERBI KVALIFIKACIJA

Rukometaši Srbije slavili na gostovanju u Sloveniji i došli na korak do Svjetskog prvenstva

Čim su parovi kvalifikacija izvučeni, bilo je jasno gdje će biti najzanimljivije i najnapetije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije najbolje krenula izbornička epizoda Uroša Zormana na klupi rukometne reprezentacija Slovenije. Naime, jedna od svjetskih top reprezentacija na korak je od izostanka sa svjetske smotre, nakon što su na domaćem terenu poraženi od Srbije rezultatom 31:34.

Prvo poluvrijeme ovog kvalifikacijskog susreta bilo je većinom onakvo kakvo se očekivalo, borbeno i neizvjesno, a preko 20 minuta igralo se gol za gol te se do rezultata 14:14 nitko nije uspio odvojiti. No, onda izabranici Tonija Gerone dodaju gas i odlaze na poluvrijeme s velikom prednošću.

Pad Slovenaca pred kraj prvog dijela

U samo par minuta Srbija je napravila seriju 6:1, da bi Bombač u posljednjim trenucima ublažio tešku situaciju u koju su se Slovenci doveli.

Nisu se domaćini oporavili, nego Srbi nakon samo četiri minute drugog dijela svoju prednost podižu na šest pogodaka razlike, a u 40. minuti je to već poraslo na sedam.

Zorman je onda ipak napravio neke promjene te se prije ulaska u posljednjih deset minuta zaostatak smanjio na pet pogodaka. Do kraja susreta uspjeli su to smanjiti na tri, ali bolje od toga nije išlo.

Za Slovence, koji će za vikend u Srbiji morati odraditi puno bolju utakmicu, najefikasniji je bio Dean Bombač s osam pogodaka, dok su po sedam postigli Borut Mačkovšek i Blaž Janc. Ostatak momčadi nije ih popratio, ali najveći problem ipak je bila obrana.

U sastavu Srbije najefikasniji je bio Petar Đorđić s osam pogodaka, dok je Lazar Kukić postigao šest.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider