Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
nakon uspjeha u kvalifikacijama

Kreću pripreme za Svjetsko prvenstvo, Červar poručio: "Nemamo puno vremena"

Samo su četiri mjeseca ostala do početka rukometnog ludila.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su pred osječkim navijačima s dosta muke srušili Švicarce, Kauboji su bez problema odradili gostovanje kod Belgije. I to je izgledalo i puno nego protiv Švicaraca. Zadovoljan je i izbornik Lino Červar, koji je podosta izmijenio sastav. Puno je tu mladih i talentiranih igrača.

''Mladih igrača je bilo. Bio je Šipić, bio je Mandić, bio je Jaganjac, bio je mali Martinović i mogu reći da sam zadovoljan da su ušli u našu obitelj i da su donijeli reprezentaciji onu glad za pobjedom'', rekao je Červar.

U pobjedi protiv Belgije uz iskusne Horvata, Štrleka, Cindrića, i uz Jakova Vrankovića koji je s vanjskog zabio četiri, istaknuo se mladi David Mandić koji je s lijevog krila postigao tri gola.

''Atmosfera je odlična, nikad se bolje nisam uklopio u ekipu, stvarno, od Duvnjaka kao kapetana, do dokapetana Horvata, koji mi je u Zagrebu kapetan, stvarno je sve super pozitivno. U Osijeku je bila trema malo više nego sad u Belgiji, al dobro, prvi put igram za reprezentaciju seniora'', rekao je 21-godišnji David Mandić.

Kvalifikacije se nastavljaju u travnju iduće godine u Srbiji protiv Srbije, koja je jako loše počela kvalifikacije. No prije toga, početkom godine na rasporedu je Svjetsko prvenstvo.

''Sad su naše misli usmjerene samo na Svjetsko prvenstvo. Naravno da svi želimo mali predah , ali smo dobili domaću zadaću da svi ulažemo u sebe, da investiraju u sebe, da jačaju i mentalno i tjelesno, moramo se dobro pripremiti, jer nemamo puno vremena'', rekao je Červar.

Svjetsko prvenstvo prvi će se put igrati u dvije države - Danskoj i Njemačkoj. Na rasporedu je od 9. do 29. veljače. Kauboji će biti u skupini sa Španjolskom, Makedonijom, Bahreinom i Japanom, a svoje će utakmice igrati u Münchenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider