Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dva šokantna poraza

Senzacija u borbi za Svjetsko prvenstvo: Šola podnio ostavku, u Hrvatsku dolaze rukometni liliputanci!

Hrvatska je zajedno s Danskom i Norveškom domaćin Svjetskog rukometnog prvenstva 2025.

Vlado Šola (Foto: Damir Škomrlj/Cropix)

U kvalifikacijama za Svjetsko rukometno prvenstvo, kojemu će u siječnju 2025. godine domaćini biti Hrvatska, Danska i Norveška, dogodila se senzacija koju je poslom platio legendarni Vlado Šola.

On je podnio ostavku na mjesto izbornika Crne Gore nakon što ih je i u drugoj utakmici porazila Italija, ovaj put rezultatom 32:34, te su tako ostali bez plasmana na svjetsku smotru.

Prije nekoliko dana (u četvrtak) Talijani su iznenadili Crnogorce pobijedivši ih u Conversanu s 32:26. Već tada je bilo jasno da će crnogorski rukometaši pod vodstvom Šole imati jako težak posao u uzvratu da nadoknade tih -6.

Ne samo da ih nisu nadoknadili nego su u Podgorici upisali još jedan poraz od reprezentacije kojoj će ovo biti tek drugi nastup na SP-u (prvi i jedini put dosad Italija je nastupila 1997. godine).

"Igračima čestitam, preuzimam odgovornost za sve... Za sve što je bilo loše kriv sam ja. Podnosim odmah ostavku, žao mi je ako sam razočarao rukometni svijet u Crnoj Gori", rekao je Šola na konferenciji za novinare nakon meča.

Vlado Šola preuzeo je reprezentaciju Crne Gore u veljači 2023. godine. Vodio je Crnu Goru u kvalifikacijama za EHF Euro 2024., a Crna Gora kao trećeplasirana u grupi izborila je sedmo sudjelovanje na europskoj smotri. Nakon tog rezultata u veljači ove godine Crnogorski rukometni savez produžio je ugovor sa Šolom na godinu dana.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Što kažete na prvih 45 minuta? 

UŽIVO ----> https://bit.ly/4dRbq2d
Velika pogreška domaćeg stopera, gosti vode ----> https://bit.ly/4dRbq2d
Kako će završiti na Poljudu? 

Utakmicu pratite na ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Prognoza rezultata?