Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Martinović briljirao

Kauboji pobijedili Sloveniju, izbornik Horvat nezadovoljan zbog velikog broja primljenih golova

U sklopu priprema za Europsko rukometno prvenstvo 2022. Hrvatska i Slovenija su odigrale prijateljsku utakmicu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u prijateljskoj je utakmici odigranoj u subotu u Novigradu pobijedila Sloveniju sa 34:31 (18:16). Dvoboj se igrao u sklopu priprema obaju reprezentacija za nadolazeće Europsko rukometno prvenstvo.

Strijelce hrvatske izabrane vrste predvodio je Ivan Martinović sa sedam pogodaka. Šest golova postigao je Halil Jaganjac, a pet kapetan Domagoj Duvnjak. Po četiri puta u strijelce su se upisali Leon Šušnja i Ivan Čupić. Ivan Pešić je imao pet, a debitant Kristian Pilipović četiri obrane.

Kod gostiiju najefikasniji je bio Jure Dolenec sa šest pogodaka, a po pet su postigli Domen Makuc i Blaž Blagotinšek. Četiri obrane sakupio je Urh Kastelic.

Dvoboj u Novigradu mogao je razveseliti navijače, ali izbornik Hrvoje Horvat nije bio zadovoljan zbog velikog broja primljenih pogodaka (31).

Slovenci su imali minimalno vodstvo samo u početnoj fazi utakmice koja je u prvom poluvremenu bila uglavnom izjednačena, a nakon prvih 30 minuta Hrvatska je imala dva pogotka prednosti (18:16).

Na početku drugog dijela domaća reprezentacija je prvi put na utakmici otišla na +4 (20:16), ali su se Slovenci brzo priključili i u 38. minuti ponovno stigli na pogodak zaostatka (21:20). Istu je prednost Hrvatska imala i u 48. minuti (26:25), da bi serijom 4:0 u sljedeće tri minute Horvatovi izabranici prelomilli dvoboj.

Hrvatska u skupini u Szegedu

Utakmica je odigrana na kraju jednotjednih priprema kojima je za hrvatske rukometaše započeo projekt EURO 2022. koji je na rasporedu od 13. do 30. siječnja sljedeće godine, a domaćini su Mađarska i Slovačka.

Hrvatski rukometaši su u skupini C, kojoj je domaćin Szeged, a za jedno od prva dva mjesta koje vode u sljedeći krug borit će se protiv Francuske, Srbije i Ukrajine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider