Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
svaka mu čast

VIDEO Suze hrvatskog rukometaša: Igra s čelikom u glavi i rastura u Europi

Halil Jaganjac je najbolji igrač Nexea, a junak je plasmana u polufinale Europske lige.

Halil Jaganjac (Foto: YouTube/Screenshot)

Rukometaši Nexea ostvarili su najveći uspjeh u klupskoj povijesti izborivši plasman na završni turnir EHF Europske lige, koji će se igrati 28. i 29. svibnja.

Nexe je u uzvratnom susretu četvrtfinala na gostovanju kod GOG Gumea odigrao 37:37 obranivši tako pet golova prednosti (32:27) iz prve utakmice. Našićani su ostvarili fantastičan uspjeh, svoju europsku priču započeli su u prvoj rundi kvalifikacija doguravši do završnog turnira.

gol expired VIDEO Ovako se slavi povijesni uspjeh: Velika sreća na parketu i u svlačionici Nexea divider

Plasman na Final Four izborila je i Benfica protiv Gorenje Velenja (27:27, 36:29), Magdeburg protiv Nantesa (30:28, 28:25), te Orlen Wisla Plock protiv Kadetten Schaffhausena (35:22, 33:31).

"Ne znam koji je rezultat na kraju, jedino je važno da smo prošli. To mi je jedno važno. Nexe iz Našica se plasirao na Final Four. Tu počinje i završava sve", rekao je najbolji igrač utakmice Halil Jaganjac, koji je predvodio hrvatski sastav s 12 golova.

gol expired Rukometaši Nexea saznali protiv koga će igrati završnicu Europske lige, jaka imena su u igri divider

"U nama ima još snage. Danas ćemo malo uživati, za ovaj osjećaj svaki sportaš radi cijeli život," dodao je Jaganjac, koji se rasplakao nakon utakmice, emocije su prevladale.

Ima čeličnu mrežicu u glavi

Jaganjac je 2019. doživio strašnu ozljedu. Pukla mu je čeona kost u glavi. Na utakmici protiv Vardara Sikošek Pelkoga ga je slučajno udario laktom u glavu. Stručnjaci kažu da je potrebna silina od dvije tone da bi ta kost pukla, ali nažalost, Jaganjac nije imao sreće.

Hrvatski rukometaš je obavio operaciju, stavili su mu željezne staplere u glavu i operirali ga preko tjemena da mu ne bi ostao ožiljak na čelu.

Takva ozljeda u rukometu nikada nije viđena, a podsjetnik će mu zauvijek biti čelična mrežica koja mu je ugrađena u glavu.

Potres mozga

Jaganjac je na prošlom Euru zaradio i potres mozga, morao je napustiti prvenstvo, no oporavio se i ponovno izašao na parket. Danas je jedan od najboljih mladih vanjskih igrača Europe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider