Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo, samo naprijed!

Fenomenalni Kuzmanović briljirao, Nexe promašio pet od šest sedmeraca i pobijedio!

Nexe je s četiri boda zasjeo na vrh ljestvice, a isto toliko bodova ima i danski Skjern, koji je u utorak kao domaćin svladao slovensko Gorenje.

Dominik Kuzmanović (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Rukometaši Nexea svladali su u Našicama švedski Savehof s 29:28 i tako pobjedom započeli natjecanje u skupini 2 drugog kruga Europske lige.

Hrvatski doprvak odlično je započeo utakmicu protiv švedskog suparnika i već u devetoj minuti imao pet pogodaka prednosti (7:2), a raspoložen je bio Luka Moslavac, koji je postigao tri gola.

Sjajno krenuli, ali Šveđani se vratili

Kad je Manuel Štrlek pogodio za 8:3, činilo se da će Nexe bez poteškoća doći do pobjede na otvaranju drugog kruga natjecanja u Europskoj ligi. Međutim, u sljedećih sedam minuta Šveđani su postigli šest brzih pogodaka, a Našičani samo jedan pa je Savehof u 17. minuti izjednačio na 9:9. Gosti su imali i napad za prvo vodstvo na utakmici, ali su se spetljali.

Kad je momčad Branka Tamše uspjela ukrotiti brzi centar, a i vratar Dominik Kuzmanović stavio ključ u bravu, Nexe je ponovno došao do opipljiva četiri gola prednosti (15:11), a u drugi dio prenio je tri pogotka više od suparnika (16:13).

Domaća momčad bolje je započela drugo poluvrijeme pa je nakon gola Borne Mancija Mičevića ponovno došla do pet pogodaka više (21:16).

Drama u zadnjoj minuti

Da je bilo više preciznosti domaće momčadi iz čistih prilika i kaznenih udaraca, ta bi prednost bila i značajnija. No gostujući vratar Simon Moeller parirao je Kuzmanoviću, obranio prva tri sedmerca Našičanima, "skidao zicere", i omogućio svojim suigračima da u 54. minuti dođu na samo gol zaostatka (27:26).

Moeller je najviše izludio Fahrudina Melića, kojemu je obranio tri od četiri sedmerca, a posljednji 27 sekundi prije kraja kod vodstva Nexea 29:28. No gosti nisu uspjeli završiti zadnju akciju na utakmici šutom, pa je Nexe ipak došao do važna dva boda.

Luka Moslavac sa sedam golova bio je najbolji strijelac Nexea, a po četiri pogotka postigli su Borna Manci Mičević i Marko Bezjak. Vrlo važnu ulogu u ovoj pobjedi odigrao je Dominik Kuzmanović s 15 obrana.

Strijelce gostiju predvodio je Olli Mttun sa sedam golova, a pet ih je postigao Felix Moeller. No prvo ime švedske momčadi bio je vratar Simon Moeller, koji je imao čak 17 obrana, a zaustavio je i pet od šest sedmeraca koje su imali domaći rukometaši.

Skjern utrpao Gorenju 45 golova

Nexe je s četiri boda zasjeo na vrh ljestvice, a isto toliko bodova ima i danski Skjern, koji je u utorak kao domaćin svladao slovensko Gorenje s uvjerljivih 45:31. Treći je Saevehof s tri boda, a Gorenje ima jedan.

Nexe će u drugoj utakmici u skupini 2 za tjedan dana gostovati kod Gorenja u Velenju.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider