Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Show u kalendaru

Godina je Svjetskog prvenstva, ali znate li koji će mjesec biti apsolutno najluđi?

Europsko vaterpolo prvenstvo u Splitu, utakmice Lige nacija, Lige prvaka i Europske lige, Eurobasket, a po novome i Davis Cup.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nema sumnje da je Svjetsko nogometno prvenstvo, kojemu će od 21. studenog do 18. prosinca domaćin biti Katar, najiščekivaniji sportski događaj u 2022. godini.

Međutim, definitivno najluđi period godine, kad je sport u pitanju, bit će mjesec rujan u kojem nas očekuje nevjerojatno veliki broj događanja, kako na klupskom tako i na reprezentativnom planu.

Europsko vaterpolo prvenstvo u Splitu

Počnimo s onim koje će se održati u Hrvatskoj. Riječ je o Europskom vaterpolo prvenstvu koje će se igrati u Splitu, u bazenu koji će biti postavljen u Spaladium Areni, od 27. kolovoza do 10. rujna.

Barakude će pod vodstvom izbornika Ivice Tucka juriti medalju, uz sveprisutnu nadu da bi poslije 12 godina mogli otići do kraja i okititi se naslovom prvaka Europe.

EuroBasket u četiri države

Još jedna hrvatska reprezentacija natjecat će se u rujnu na kontinentalnoj smotri. Prvog dana u rujnu započinje EuroBasket koji će trajati do 18. u mjesecu, a igrat će se u četiri države: Češkoj, Gruziji, Italiji i Njemačkoj.

Hrvatske košarkaše će, možda i po posljednji put na nekom velikom natjecanju, predvoditi Bojan Bogdanović i s pozornošću ćemo pratiti može li se hrvatska košarkaška reprezentacija iščupati iz ponora u kojem se nalazi već godinama.

Vatreni, Prva HNL, Liga prvaka, Europska liga

Nogomet je posebna priča kad pričamo o rujanskom kalendaru. Tada će se dobrano zahuktati nova sezona Prve HNL, a u prva dva tjedna ovog mjeseca bit će odigrana dva kola grupne faze Lige prvaka, Europske lige i Konferencijske lige.

U drugoj polovici rujna u akciju će i hrvatska nogometna reprezentacija koju čekaju peto i šesto kolo Lige nacija. Vatreni će 22.9. dočekati Dansku, a tri dana kasnije gostovati u Austriji.

Između klupskih i reprezentativnih nogometnih aktivnosti, u prvi plan izbit će - tenis. Grupna faza Davis Cupa, koja će okupiti šesnaest momčadi podijeljenih u četiri skupine, od kojih će se prve dvije kvalificirati u nokaut fazu, pomaknuta je za rujan, objavila je u četvrtak Međunarodna teniska federacija (ITF).

Od sada će dvije faze, grupna i nokaut, biti razdvojene- prva je na rasporedu od 14. do 18. rujna, a druga (četvrtfinale, polufinale i finale) od 23. do 27. studenog, priopćio je ITF.

Sve ovo stat će ludih i uzbudljivih 30 dana kada će ljubitelji sporta definitivno doći na svoje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider