Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
mnogi traže savjete

Kako prikupiti novac za sport, a da nije iz lokalnih proračuna? Gorički rukometaši znaju odgovor

Gorički rukometaši relizirali su ideju, a mnogi se kod njih raspituju i traže savjete.

Gorički rukometaši (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Oni se kao svi zaigrani klinci prvo zagriju, nekad ide bolje nekad lošije. Nebitno, samo da se igra. A da im sve to bude dostupno pobrinuli su se u RK-u Gorica projektom iz kojeg su povukli 680 tisuća kuna iz europskih fondova i 120 tisuća kuna iz državnog natječaja.

''Inače se javljamo na natječaje od županije, grada, nacionalne natječaje, a pratili smo nešto i Eruopske natječaje, konkretno Erasmus plus. I kad se pojavio ovaj natječaj bili smo poprilično spremni s dokumentacijom. Ideju smo pretočili na papir'', kaže Hrvoje Pekera, trener u RK Gorica.

Onda ide dobri stari par-nepar. E sad, bespovratna sredstva su dobivena za sljedeće kategorije djece u klubu:

''Djeca bez roditelja, djeca i jednoroditeljskih obitelji, djeca iz obitelji s troje i više djece, djeca čiji roditelji primaju dječji doplatak'', rekao je Pekera.

''Pojavili su se roditelji čija financijska situacija nije bila tako dobra da bi mogli odvajati i za članarine za djecu i za opremu koja je bitna za trening i sada vidim da je to iskorak naprijed'', rekao je trener Marinko Karavanić.

Zapravo svi imaju koristi. A to je više od 100 klinaca u klubu, koji su ovim projektom dobili i više termina za treninge. Porazgovarali smo s njima.

Kako vam je igrati rukomet?

''Uh, odlično.''

Koliko imate godina?

''Osam-devet. Počeli smo igrati rukomet Prije dva mjeseca. Mi mlađi treniramo ponedjeljkom, ja treniram i sa starijima utorkom četvrtkom i petkom.''

Ti se zoveš Ivano? To je po Ivanu Baliću?

''Da! On, mi je uzor.''

Jesi ga gledao dok je igrao?

''Gledao sam ga na Youtubeu.''

Projekt traje dvije godine i u njega je uključeno nekoliko turnira. Gostujućih, domaćih, besplatna oprema i tako dalje...

''Vidim sada da ima dosta upita od drugih klubova kako smo krenuli, što smo napravili, što je bilo potrebno da se realizira. Mi smo otvoreni. Pomoći ćemo svakome tko treba bilo kakvu informaciju'', rekao je Karavanić.

I tako se uz dobru ideju i volju dođe novca za one koji obožavaju sport.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider