Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Obrigado e adeus

Najveći svih vremena oprostio se od reprezentacije: Otišao čovjek poznatiji i od sporta kojim se bavi

Slavni portugalski reprezentativac u futsalu Ricardinho više neće nositi portugalski dres.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji igrač svijeta, Portugalac Ricardinho, čovjek veći od sporta kojim se bavio, odlučio je oprostiti se od aktivnog igranja za reprezentaciju.

Njegova karijera u nacionalnom dresu doživjela je punoljetnost, a poslije 18 godina odlazi obavljena posla jer je prije mjesec dana prvi put postao svjetski prvak i pridodao tu titulu europskom naslovu od prije tri godine.

"Osjećao sam da ću jednog dana biti dobar u ovom sportu, ali nisam znao da će moj put biti baš savršen", započeo je velikan dvoranskog nogometa.

"Nikad mi ništa u karijeri nije bilo teže reći od ovoga, ali vrijeme je za nove naraštaje. Reprezentaciji sam dao sve, nadam se da razumijete moje riječi, ono što sad osjećam i moju odluku. Nastavit ću kao najveći navijač portugalske reprezentacije u futsalu.“

Osvojio sve što je mogao

Jedan od najvećih, ako ne i najveći majstor "četvorke“ koji je ikad hodao futsalskim parketom bio je najbolji na svijetu čak šest puta. Svoj put započeo je u Benfici, igrao još za Paris, Nagoyu, moskovski CSKA, španjolski Inter Movistar, a u karijeri ima više od 30 zlatnih medalja, uključujući tri iz UEFA-ine Lige prvaka u futsalu.

Svoju priču zaključio je najvećim mogućim futsalskim dostignućem, a njegova reprezentativna ostavština drugom najplaćenijem dvoranskom sportu na svijetu bit će njegove majstorije na Youtubeu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider