Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Momci, samo naprijed!

Reprezentativci oduševljeni: "Španjolska je favorit za zlato, ali pokazali smo kakva je Hrvatska"

Hrvatski vaterpolisti pobjedom nad Španjolskom otvorili su Europsko prvenstvo.

Marko Bijač (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Dugo je izgledalo da će druga četvrtina, u kojoj je Španjolska postigla čak pet pogodaka, biti ključna za rasplet utakmice prvog kola Europskog vaterpolskog prvenstva, ali Hrvatska je ipak smogla snage za povratak u susret i u konačnici na peterce došla do važna dva boda.

"Utakmica teška kako smo i očekivali, ali znali smo da možemo konkurirati, iako smo izgubili igrača na početku. Htio bih čestitati igračima i stožeru, i Španjolcima na dobroj utakmici, ali ovo je tek početak. Sad se treba odmoriti, ima vremena do Francuza", izjavio je nakon utakmice Marko Žuvela, igrač koji je realizirao peterac za pobjedu.

Svoj osvrt u izjavi za HRT dao je i Jerko Marinić Kragić.

"Jedna jako dobra utakmica, jako dobar početak. Od ždrijeba su nas svi stavljali u podređen položaj, vidjeli Španjolce kao favorite, ali pokazali smo kakva je Hrvatska. Idemo protiv Francuza još jače, pa onda protiv Crnogoraca još jače", kazao je Marinić Kragić i dodao:

Ivica Tucak Tucak nakon velike pobjede: "To nas je strašno poremetilo. Ništa još nismo napravili" divider

"Atmosfera je bila od početka divna, taj šušur, taj žamor koji se osjećao... Tko nije kupio kartu za Francusku, neka ju kupi sada. Oni su jako dobra reprezentacija, imaju na klupi Vjeku Kobešćaka, puno se dižu, puno ulažu u vaterpolo, moramo ući kao da se igra finale, takva nam je svaka utakmica."

Bijač: Predivno mi je, uživam

Kapetan Marko Bijač obranio je peterac Alvaru Granadosu i to je bilo dovoljno.

"Presudila je naša strpljivost u napadu, vratili smo se u utakmicu koja je bila jako teška. Uzeli smo dva vrlo važna boda. Nisam znao da smo čekali godinama za pobjedu nad Španjolcima, oni su top reprezentacija, sigurno favoriti za zlato."

Bijač, kao pravi Dubrovčanin, uživa ovih dana:

"Predivno mi je u Dubrovniku, Gruž izgleda predivno."

Barakude će protiv Francuske...

Ukupno glasova:

Vijesti s Europskog prvenstva u vaterpolu 2024. pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog vaterpola - TELEMACH HRVATSKA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider