Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Idemo dalje još jače

Spektakl i velika drama pripali Hrvatskoj: Barakude na otvaranju Eura petercima sredile Španjolsku!

Hrvatska je svladala Španjolsku u prvom kolu skupine A Europskog vaterpolskog prvenstva, kojemu su domaćini Dubrovnik i Zagreb.

Galerija Rino Burić Hrvatska - Španjolska Hrvatska - Španjolska +4 Hrvatska - Španjolska

U svojoj prvoj utakmici Europskog vaterpolskog prvenstva Hrvatska je u Dubrovniku pobijedila Španjolsku rezultatom 14:12 nakon što je susret završio bez pobjednika 9:9 (2:1, 2:5, 2:2, 3:1).

Hrvatska je reprezentacija u obranu europskog zlata osvojenog prije dvije godine u Splitu krenula pobjedom.

Odabranici izbornika Ivice Tucka dobro su otvorili utakmicu, poveli su s 2:0, a dva gola razlike imali su i na startu druge dionice (3:1). Međutim, Španjolci, brončani sa zadnjeg SP-a i EP-a, do poluvremena su okrenuli rezultat u vodstvo 6:4. Dva gola prednosti Španjolci su imali i uoči posljednjih osam minuta (8:6). Hrvatska je s dva gola u nizu izjednačila na 8:8, a kod 9:9 i 36 sekundi prije kraja imala je i napad za pobjedu, a u posljednjih 9 sekundi i igrača više. Ali nismo uspjeli zabiti, pa je pitanje pobjednika razriješeno raspucavanjem.

Grčka - Mađarska Repriza finala Svjetskog prvenstva u Zagrebu: Grci slavili u velikom obračunu na Savi! divider

Svih pet hrvatskih igrača bilo je precizno. U hrvatskim redovima najefikasniji su bili Loren Fatović i Luka Bukić s po dva gola, dok su kod Španjolske najefikasniji bili Bernat Carne Sanahuja, Felipe Rocha Perrone, Alvaro Ortega Granados i Marc Larumbe s po dva gola.

U 2. kolu Hrvatska će u subotu odmjeriti snage protiv Francuske, dok se u drugom susretu sastaju Crna Gora i Španjolska.

Posljednje, treće kolo na rasporedu je 8. siječnja, a sastaju se Hrvatska i Crna Gora te Španjolska i Francuska.

Dvije prvoplasirane momčadi iz skupine plasirat će se izravno u četvrtfinale, dok treće i četvrto mjesto vodi u osminu finala.

Skupina A, poredak:

1. Hrvatska 2 boda (gol-razlika 14:12)
2. Crna Gora 2 boda (20:19)
3. Francuska 1 bod (19:20)
4. Španjolska 1 bod (12:14)

Vijesti s Europskog prvenstva u vaterpolu 2024. pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog vaterpola – TELEMACH HRVATSKA

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider