Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sretno, ekipa!

Red Bull Goni Pony: Odvažna ekipa krenula je iz Rijeke u Kranjsku Goru

Pet veselih biciklista krenulo je iz Rijeke u Kranjsku Goru na Red Bull Goni Pony... i to na Ponikama!

Red Bull Goni Pony

Legenda ne umire! Ovo vrijedi za dobre filmove, poneki bend koji smo slušali u osnovnoj školi, sve one poznate MTV hitove i bajk koji te vraća godinama unatrag na sliku djetinjstva. Neke stvari s razlogom postaju legende, a Pony je jedna od njih.

Tko je jednom vozio Pony bicikl, itekako je cijenio svaki sljedeći bajk. Ne samo zato što je Ponika češće neprijatelj, a rjeđe logičan izbor prijevoza, nego i zato što mali kotači i pedala s malim razmakom mogu umoriti i one u najboljoj kondiciji.

No, kad ta aktivnost postane utrka, onda je to izazov pod imenom Red Bull Goni Pony. Kranjska Gora 1. lipnja 2019. postaje okupljalište retro-nostalgičara, fanova 80-ih, onih koji ne vjeruju u nemoguće i onih koji žele testirati već spomenutu kondiciju.

Radi se o utrci dugoj 13,5 kilometara do vrha Vršića. No, popeti se na 1611 metara nadmorske visine može biti pravi izazov kad je na raspolaganju samo sat i 45 minuta vremena i dva malena kotača pod nogama.

Također, bicikli moraju ispunjavati i neke tehničke specifikacije kao što su:

*Pony bicikl mora biti u tvorničkom (originalnom) stanju
*Okvir bicikla mora biti bez karbonskih dodataka
*Veličina kotača mora biti originalna kao i omjer pogona bicikla
*Svi sustavi koji omogućavaju pričvršćivanje cipele su zabranjeni

Ipak, najpoželjniji Pony na utrci je onaj legendarni Rogov model napravljen između 1965. i 1985. godine.
Osim pobjedniku koji najbrže stigne na vrh Vršića, suci će nagrade dodijeliti i najbolje kostimiranim natjecateljima.

Već treću godinu zaredom, na Red Bull Goni Pony ide i jedna hrvatska ekipa. Goran i Viktor Krišto, Boris Blagojević, Kristijan Vidmar i Sanjin Štimac danas su krenuli na putovanje od Rijeke prema Kranjskoj Gori, a okrunit će ga dolaskom na Vršić u sklopu Red Bull Goni Pony utrke. Dečki su krenuli na put dug 204 kilometara s 0 metara nadmorske visine, a taj će put završiti s 1611 metara nadmorske visine više.

“Ideja je krenula nakon što smo prvi put sudjelovali na Red Bull Goni Ponyju prije dvije godine. Nakon povratka u Rijeku, dok su dojmovi još bili svježi, Viktor je predložio da iduće godine idemo ponovno, ali s malom razlikom - do Kranjske Gore idemo na Ponikama. Svi smo rekli da nije normalan i da to nije izvedivo. Vrijeme je prolazilo i kako je njegova ustrajanost da se to odradi bila je sve jača, tako smo svi prihvatili ideju i počeli s pripremama. Putovanje smo prošle godine odradili u tri dana i odmah nakon uspona na Vršič, Boris je rekao: “iduće godine put od Rijeke do Kranjske gore će trajati jedan dan“ pa smo odlučili krenuti u tu avanturu”, rekao je Goran Krišto.

Ekipu je na putovanju i utrci moguće pratiti preko Facebook grupe “Od Rijeke do Kranjske Gore na Goni Pony 2019”.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider