Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"nije zaslužio ovakav kraj"

Svijet reagirao na veliku sportsku nepravdu: "Možda je ipak samo čovjek"

Svi su priželjkivali da će najbrži sprinter svih vremena s dva zlata i osmijehom na licu otići u zasluženu mirovinu. No umjesto toga je otišao u suzama i teškog srca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveći sprinter svih vremena, Jamajčanin Usain Bolt (30), nije uspio završiti svoju posljednju utrku karijere, nakon što se u finalu štafete 4x100 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu ozlijedio. Boltova velika karijera tako je završila na najgori mogući način - ozljedom.

"Doći ću se pozdraviti sa svima u nedjelju. Nisam planirao ovako zaključiti svoju karijeru", poručio je Bolt putem društvene mreže Snapchat.

Trenutak ozljede koji je odjeknuo svijetom i koji se društvenim mrežama proširio brzinom munje, shrvao je mnoge njegove fanove. Društvene mreže bile su zatrpane raznim komentarima, te porukama podrške najbržem čovjeku svih vremena.

"Usain je zaslužio bolji završetak karijere".

"Bolt je samo prošao pored novinara, bez ijednog komentara. Veliki čovjek je shrvan. Srce mu je puklo".

"Nevjerojatno da mu je karijera završila na ovaj način".

"Nitko nije želio da se to ovako završi. Ozdravi brzo".

"Ostao si godinu dana predugo. Tužan sam što ga vidim da na ovaj način završava svoju posljednju utrku. Bio je velikan našeg sporta", napisao je jedan od najboljih sprintera svih vremena Michael Johnson, dok mu je jedan od najmrskijih rivala tijekom karijere, Justin Gatlin, poručio:

"I dalje si najbolji na svijetu".

Boltovi timski kolege koji su trčali s njim u posljednjoj utrci bili su ogorčeni na organizatore, zbog kojih je utrka kasnila 40 minuta.

"Zagrijavali smo se, pa hladili. Zagrijavali, pa hladili. To je ludost pustiti prvaka da ovako čeka", poručio je Yohan Blake.

Jamajčanski sprinter je tijekom karijere osvojio 22 velike medalje, 14 na svjetskim prvenstvima (11 zlata, dva srebra, jednu broncu) i osam olimpijskih (sva zlata). U subotu je ujutro nastupio čak i u kvalifikacijama štafetne utrke kako bi si dao priliku za 15. medalju sa svjetskih prvenstava, ali njegovo tijelo nije izdržalo. Bolt je tako na svom posljednjem natjecanju osvojio samo broncu na 100 metara.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider