Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najgori mogući scenarij

Šok u Londonu: Bolt se ozlijedio u zadnjoj utrci karijere!

Usain Bolt trčao je zadnjih 100 metara u karijeri, ali na kraju nije ni došao do cilja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jamajčanin Usain Bolt (30), najveći sprinter svih vremena, nije uspio završiti svoju posljednju utrku u karijeri. u finalu štafete 4x100 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu morao je odustati zbog ozljede nakon samo 20-ak metara.

Boltova velika karijera tako je završila na najgori način. Jamajčanski sprinter je tijekom karijere osvojio 22 velike medalje, 14 na svjetskim prvenstvima (11 zlata, dva srebra, jednu broncu) i osam olimpijskih (sva zlata). U subotu je ujutro nastupio čak i u kvalifikacijama štafetne utrke kako bi si dao priliku za 15. medalju sa svjetskih prvenstava, ali njegovo tijelo nije izdržalo. Nakon samo 20-ak metara Bolt je zastao, a najvjerojatnije je razlog ozljeda zadnje lože.

Bolt je tako na svom posljednjem natjecanju osvojio samo broncu na 100 metara.

U trenutku Boltova odustajanja Jamajka je držala treće mjesto iza vodeće Velike Britanije i drugih SAD. Britanac Nathaneel Mitchell-Blake uspio je do kraja utrke zadržati prednost ispred Christiana Colemana i osigurati veliko slavlje domaćina.

Britanci su do zlata stigli s izvrsnim vremenom od 37.47 sekundi, pet stotinki brže od drugih Amerikanaca, dok su do bronce stigli Japanci sa 38.04.

Uz Mitchell-Blakea, za Veliku Britaniju su još trčali Chijndu Ujah, Adam Gemili i Daniel Talbot.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider