Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sretno!

Raste optimizam u redovima Barakuda: "Slijedi najvažnija utakmica na Euru, pobijedit ćemo"

Hrvatska vaterpolska reprezentacija uvjerljivo je pobijedila Francusku, i prva je u skupini u Dubrovniku na Europskom prvenstvu. U ponedjeljak nas čeka Crna Gora, a da bismo zadržali prvo mjesto, moramo pobijediti, pa makar na peterce, kao Španjolsku.

U drugom kolu Europskog vaterpolskog prvenstva vidjeli smo uvjerljivu pobjedu Hrvatske protiv Francuske. Nedjelja je donijela dva nova treninga i pripremu za ono što slijedi - Crnu Goru.

"Dvije stvarno bitne pobjede, ali opet sutra nas čeka najvažnija utakmica na turniru daleko, jer bez pobjede gubimo praktički ove dvije pobjede. Tako da nadam se da ćemo nastaviti u istom tonu kao što sam rekao i da ćemo biti pravi da će nas navijači podržavati kao i do sada a možda i još jače", poželio je Rino Burić, s tri pogotka najbolji strijelac Barakuda protiv Francuza.

Bijač: Lakše mi je nego na prethodnim turnirima

Hrvatska je igrala sjajnu obranu, a Marko Bijač obranio je šest od 13 udaraca.

"Iznimno sam zadovoljan, ali kao što sam rekao već i prije početka prvenstva, ono što meni uljeva sigurnost je agresivnost u obrani svih mojih suigrača, sjajni blokovi na golu i meni je sigurno lakše nego je to bilo u nekim prethodinim terminima", naglasio je Bijač.

Ono što još treba popraviti, naglašavaju svi, igra je s igračem više. Statistika kaže da je Hrvatska iskoristila samo jednom od 13 puta iskoristila igrača više.

Tucak: Sve je bilo fantastično osim igrača više

"Na pripremama za Europsko prvenstvo to je izgledalo jako dobro, baš taj igrač više, međutim nekad se tako poklopi na utakmicama. Jučer je bio potpuno dekoncentriran. Imali smo neka rješenja u početku, kriva dodavanja, isforsirana dodavanja, nekontrolirani udarci, sve ono što nismo radili do sada, ali kažem sve ostalo bilo je fantstično", rekao je izbornik Ivica Tucak.

Baš tako bi trebalo odigrati i posljednju utakmicu grupne faze protiv Crne Gore koja nas je pobijedila u osmini finala Svjetskog prvenstva u Fukuoki.

Marinić Kragić: Crna Gora je mlada, brza i poletna

"Jedna mlada ekipa, brza poletna, koja igra u jednom sistemu već godinama isto kroz klubove i reprezentaciju, ali mislim što možemo očekivati od njih. Nema tu nekih velikih razlika od zadnjih utakmica . Mi ćemo biti sad spremniji, uigraniji, čvršći i vjerujem da ćemo na kraju pobijediti", optimistično će Jerko Marinić Kragić.

Pobjedom nad Francuskom Hrvatska je s pet bodova zasjela na vrh ljestvice skupine A. Drugoplasirana Španjolska ima četiri boda. Treća je Crna Gora s dva, a Francuska je zadnja s jednim bodom. Hrvatskoj je i bod dovoljan za izravni plasman u četvrfinale, a uz sjajne navijače u Gružu to ne bi trebala biti nemoguća misija.

Vijesti s Europskog prvenstva u vaterpolu 2024. pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog vaterpola - TELEMACH HRVATSKA

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider