Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U šansi i nogometaši

Već devet hrvatskih sportaša i sportašica osiguralo Tokio: ''Opet sam dobio šansu da branim zlato''

Nešto više od godine dana ostalo je do Olimpijskih igara u Tokiju, a većina hrvatskih sportaša tek kreće u hvatanje plasmana. No, neki su se tih briga već riješili. Devet hrvatskih sportaša i sportašica već je čekiralo svoju vizu za Tokio, posljednji među njima i aktualni olimpijski pobjednik u trapu - Josip Glasnović.

Josip Glasnović (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

U zagrljaju najdražih i uz tamburaše s kojima su ga prijatelji iznenadili, Josip Glasnović po povratku u Zagreb proslavio je osvojeno zlato na Svjetskom kupu u Emiratima.

"Kvalifikacije su bile odlične - 125 od 125, oborio sam, odnosno izjednačio svjetski rekord gdje je samo 12 ljudi u svijetu to napravilo i zadovoljan sam i presretan što sam osvojio i zlato", izjavio je olimpijski pobjednik u trapu.

No nije se feštalo samo zbog još jedne najsjajnije medalje, već zbog činjenice da je s njom aktualni olimpijski prvak u trapu izborio plasman na igre u Tokiju.

"To je stvarno ono šlag na torti, kak bi se reklo, jer ipak Olimpijske igre su Olimpijske igre. Opet sam dobio šansu da branim zlato, makar je u našem sportu dosta teško doći do kvalifikacija, ali evo - došo sam i to je to", rekao je Josip Glasnović.

Glasnović je tako postao deveti član hrvatske ekspedicije u Tokiju. Do sada su vizu za Olimpijske igre 2020. osigurali njegovi streljački kolege na zračnoj pušci - Snježana Pejčić, Petar Gorša i Miran Maričić, potom jedriličari Tonči Stipanović u Laseru i braća Fantela u 49-eru te plivačke senzacije splitskog Jadrana - mladi Franko Grgić i Marin Mogić.

A prvom plasmanu na Olimpijske igre u povijesti hrvatskog nogometa nadaju se i mladi Vatreni. Za to će morati ući u polufinale na nadolazećem U21 EURU.

"Mislim da je to i veliki motiv kod svih igrača, vjerujem da su i oni toga svjesni, a sigurno i meni bi značilo osim kao igrač da odem i kao trener", kazao je izbornik hrvatske u21 reprezentacije Nenad Gračan.

A izbori li naša mlada vrsta vizu za Tokio, Gračan će imati pravo na olimpijski turnir pozvati trojicu igrača bez dobne restrikcije. Rakitić i Perišić već su zakaparili svoje mjesto.

"Pa dobro, izrazili su želje, ne? Možda i Luka Modrić! Uvijek nas veseli uopće spominjati njihova imena i spominjati to da budemo blizu njih", rekao je Gračan.

Na posljednjim dvama igrama Hrvatska je rušila vlastiti rekord po broju osvojenih olimpijskih medalja. U Londonu 2012. naši sportaši osvojili su ih šest, da bi četiri godine kasnije u Riju gotovo udvostručili žetvu s čak deset osvojenih medalja. Poželimo da se u Tokiju - nastavi niz.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider