Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nije briljirala, ali...

Raspoložena Blanka razveselila Split pobjedom i rekordom sezone!

Blanka Vlašić na sjajan je način obilježila premijerno izdanje skakačkog mitinga "Slobodna Dalmacija" na splitskoj Rivi...

U rodnom je gradu svjetska i europska prvakinja odnijela pobjedu, prvi put ove godine preskočivši dva metra.

>> Panika u Splitu: Blanka dan prije mitinga završila u bolnici!

Na pola natjecanja bila sam prazna. Potrošila sam energije za tri natjecanja...

- Blanka Vlašić
Blanka je svladala točno 2.00 metra i postala prva visašica ove sezone koja je na otvorenom preletjela "čarobnu granicu". Ujedno, to joj je 99. natjecanje u karijeri na kojem je skočila iznad dva metra, a veliki bi jubilej mogla proslaviti na mitingu Dijamantne lige u Lausannei, 30. lipnja.

"Bilo mi je teže nego na Svjetskom prvenstvu. Svu energiju trošila sam na uzbuđenje što skačem na rivi", rekla je odmah nakon natjecanja Blanka, koja je dobrim nastupom isprala gorak okus iz New Yorka.

"Ma onaj New York me satrao. Pokazala sam da to nema veze s vezom!"

Splitska sportska heroina objasnila je što joj se točno događalo na najpoznatijoj rivi na svijetu.

"Šta ja znam, stavila sam si da moram preskočiti dva metra, pobjediti. Inače ne radim greške u koracima, ne dajem sebi takve imperative. Ali, nakon četiri natjecanja bez dva metra ne znam što bi bilo da nisam preskočila. Treba mi neki poticaj, a osim toga sve je bilo u Splitu. Na velikim natjecanjima se bojim, strah me je, ali nigdje me ne jedu živci kao u Splitu", objasnila je Vlašić i nastavila se kritizirati:

"Na pola natjecanja bila sam prazna. Potrošila sam energije za tri natjecanja. Tako je bilo i prošle godine. Nisam uskakana, na treninzima nisam napadala dva metra, jesam na zadnjem, ali nisam preskočila. Tek sam na 2,02 kazala da mogu ići doma, Vidjela sam da nema šale, cure su odlično skakale", rekla je Blanka i nije lagala.

U Splitu su postavljeni najbolji ovosezonski rezultati, ne samo njen od 2,00 koji je rekord sezone. Znak je to da su se skakačice dobro osjećale. Nakon mitinga uglas su priznale da se ne sjećaju tako dobre atmosfere.

Problemi s koljenom i okom, nasreću, nisu ozbiljne prirode.

"Nisam se provukla. Oko, koljeno, stopalo sve me boli, ali sve su to prolazne ozljede", rekla je Blanka.

Bila je jako blizu 2,02, ali zapelo je i nije joj to, jasno, najdraže.

"Ma sretna sam, ali ne toliko da od sreće skočim s rive u more", istaknula je Splićanka koja se požalila i na bol u koljenu, ali je ipak sa svoje domaće Rive otišla s osmijehom na licu.

Brojni gledatelji vidjeli su najkvalitetnije natjecanje u skoku u vis ove godine. Za to nije zaslužna samo Blanka, već i bugarska atletičarka Venelina Veneva koja je preskočila 1.98 metara, što je u tom trenutku također bio najbolji rezultat godine u svijetu.

Veneva je, štoviše, i povela jer je isprva preskočila spomenutu visinu, za razliku od naše rekorderke kojoj je to uspjelo iz drugog pokušaja. No, Bugarka je sva tri puta bila neuspješna na 2.00, a Blanka je iz drugog zaleta preletjela letvicu i odnijela pobjedu, četvrtu ove sezone, nakon Šangaja, Rima i Rabata. Jedino drugo mjesto osvojila je u kišnom New Yorku.

Blanka je natjecanje u Splitu započela na 1.88 metara, a tu je visinu "riješila" isprva, baš kao i 1.91 i 1.94, nakon čega je propustila 1.96 i krenula odmah na spomenutih 1.98.

Treće je mjesto u Splitu pripalo Ruskinji Svjetlani Školinoj (1.96), dok je četvrta bila naša Ana Šimić. Članica AK Zagreba je preskočila 1.91 metar, centimetar ispod svoga osobnog rekorda. (Agencija VLM)

Skakački miting "Slobodna Dalmacija" u Splitu, rezultati:

1. Blanka Vlašić (Hrv) 2.00 metra

2. Venelina Veneva (Bug) 1.98

3. Svjetlana Školina (Rus) 1.96

4. Ana Šimić (Hrv) 1.91

5. Tatjana Mnacakanova 1.91

...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati