Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sjajan nastup

Veliki uspjeh hrvatske judašice: Puljiz osvojila srebro na kadetskom SP-u

Ana Viktorija Puljiz osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 48 kilograma na Svjetskom kadetskom prvenstvu u judu.

Ana Viktorija Puljiz (Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Hrvatska judašica Ana Viktorija Puljiz osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 48 kilograma na Svjetskom kadetskom prvenstvu u kazahstanskoj Astani, a ovom medaljom Puljiz je kompletirala sve velike medalje za ovu kadetsku sezonu.

Puljiz je u finalu izgubila Japanke Hikari Yoshioke ipponom nakon minute i 22 sekunde borbe.

"Emocije su nam podijeljene. Jako sam ponosan na cijelu sezonu, a pogotovo jer smo ostvarili glavni cilj - uzeti svjetsku medalju. Malo sam razočaran finalom jer smo na pripremama u Japanu uvježbavali točno te tranzicije iz stojećeg stava u parter, da nam se na SP-u ne bi dogodilo ovo. Međutim, jako smo ponosni, zadovoljni ovom velikom medaljom i idemo dalje uz nove ciljeve prema seniorskom judu te ih idemo ostvariti", kazao je trener Dragan Crnov nakon velikog uspjeha u Kazahstanu.

Ždrijeb svjetskog prvenstva Puljiz je u prvom kolu dodijelio bivšu kadetsku svjetsku i europsku broncu, Talijanku Carlottu Avanzato. Viktorija i Avanzato do sada su se susrele tri puta – dva put je slavila talijanska predstavnica, a jednom Puljiz. Izjednačena borba bez poentiranja obje natjecateljice ušla je u golden score, u kojem se Puljiz taktički bolje snašla te nakon 43 sekunde odnijela pobjedu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider