Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Promocija knjige '100 godina sporta u Suhopolju'

Od ideje do realizacije knjige prošlo je 5 godina, a godinu dana je trebalo da se u ovo vrijeme recesije nađu sredstva za tiskanje knjige, dakle ukupno 6 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Knjigu su prihvatili pisati 4 virovitička novinara ali svaki od njih je nakon 6 mjeseci do godine dana odustao ( Mačković, Jasenković, Markotić, Gazdek ).

Knjigu je napisao Suhopoljčan Zlatko Čurik koji živi u Osijeku, a ovo mu je 4. knjiga kao autoru. Knjiga ima cca 400 stranica, A-4 je formata, sa tvrdim koricama i cca 500 slika većina u koloru.

U knjizi je dat detaljan prikaz športa u Suhopolju od (velikog) tenisa Grofa Jankovića 1908.g. do zaključno ulaska NK Suhopolja u II HNL 2008.g.

Osim nogometa koji je najzastupljeniji u knjizi su detaljno opisani i drugi sportovi: rukomet, kuglanje, streljaštvo, ribolov, karate i gimnastika SD Sokol.

Prilog knjizi je i CD sa himnama nogometnih klubova iz pojedinih razdoblja u kojima su djelovali i „ŠNK Tomislav“ 1923-1942.g., „NK Mladost“ 1945-1958g., „NK Partizan“ 1958-2000g. – nema himnu „NK Mladost 127“ 1991-2001g. i „HNK Suhopolje“ 2001-? i „Pjesma Suhopolju“ Suhopoljskih tamburaša.

Ovim putem pozivaju se na promociju svi bivši i sadašnji sportski radnici i funkcioneri igrači, treneri, navijači, i simpatizeri sporta u Suhopolju. U knjizi je puno riječi i slika o mnogima od njih te o njihovim bližnjima i sportskim prijateljima.

Autor knjige je gosp. Zlatko Čurik, urednik je Dr. Mijo Fett, a recenzenti i memoare su evocirali: Martin Fuks, Stjepan Kožić, Pavao Fett, Đuro Dečak, Franjo Fišli, Zdravko Grbac, Ilija Blažević, Ivan Turudić, Predrag Peić, Zvonko Mengati i dr.

Ljubitelji sporta uveličajte promociju knjige te iskoristite prigodnu prodaju knjige po cijeni od 100 kuna, zajedno sa CD-om.

Promocija i prodaja knjige održati će se 13. 08. 2011.g. (subota) u 18:30 sati na terasi restorana „Park“ u Suhopolju, uz prigodne sportsko zabavne sadržaje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider