Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sličan tenisu

Amerikanci u Gospiću odavali tajne pickleballa: Sport koji je zaludio SAD ljetos se igrao i u Makarskoj

Pickleball je igra slična tenisu, ali se igra manjim reketima i posebnom plastičnom lopticom

Pickleball (Foto: Ivo Ravlić/Cropix)

Pickleball Club Nikola Tesla Croatia ugostio je sedam igrača iz Sjedinjenih Američkih Država i igrače iz Hrvatske na prezentaciji nove igre pickleball u Gradskoj športskoj dvorani u Gospiću.

Pickleball je igra slična tenisu, ali se igra manjim reketima i posebnom plastičnom lopticom pa je potrebno i manje snage za osnovne udarce. Također, igra se i na manjem terenu, što ga čini ga vrlo prikladnim za široke dobne skupine pa ga mogu igrati i djeca i stariji, a i dalje je vrlo zanimljiv i tenisačima, igračima badmintona, padela i stolnog tenisa.

Haglundova peta Znate li zašto nogometaši režu rupe na petama kopački? To čine Coutinho, Firmino, Hummels... divider

Odlična stvar ovog sporta je činjenica da je ulazna razina tehnički puno manje zahtjevna od tenisa za koji vam trebaju sati i sati treniranja kako biste naučili pravilno igrati forhend, bekhend i servis.

Ovaj povijesni susret ljubitelja ovog rastućeg sporta u Gospiću započeo je s prezentacijskom igrom, koju su odigrala tri igrača iz SAD-a i Ivan Milašinović, prvi osvajač medalje u Hrvatskoj.

Modrić i Vinicius Novi vođa Reala priznaje - svlačionica je još Lukina: "Znam održati govor suigračima, ali kad uđe Modrić..." divider

Nakon zanimljive prezentacijske igre, igrači su se rasporedili na četiri terena unutar športske dvorane, a pod budnim okom profesionalnih trenera iz SAD-a, igrači su se izmjenjivali i učili sve tajne pickleballa.

Pickleball club Nikola Tesla Croatia je, uz sportsko nadmetanje, priredio i posebnu prezentaciju domaćih proizvoda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider