Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Ostali sportovi
poznato ime i prezime

Predstavljala je Hrvatsku u Riju, a svaki dan dijeli hranu potrebitima: Pogledajte njenu priču

Ovo je priča o Mirjani Lučić, ali ne o Mirjani Lučić tenisačici, već onoj koja cijeli život igra s nešto manjim reketom, onim za stolni tenis.

Iza Mirjane Lučić je 30 godina uspješnog igranja stolnog tenisa, a s 14 godine operirala je teško iskrivljenu kralješnicu koja joj je onemogućavala zdravstveni i sportski razvoj. Riječ je o 44-godišnjoj paraolimpijki koja je Hrvatsku predstavljala na Paraolimpijskim igrama u Riju gdje je zauzela peto mjesto, ali i o ženi koja za kruh zarađuje u Crvenom Križu Velike Gorice.

"Morala sam stavljati tu šipku jer nije bilo druge opcije i tad sam isto rekla da ću ići na operaciju samo isključivo ako se nakon tog mogu dalje baviti sportom."

Hrvatsku je predstavljala na Paraolimpijskim igrama u Riju 2016,. a tamo je bilo, pazite sad, samo osam natjecateljica.

"I to su vam pet kontinentalnih prvaka, dvije najbolje s rang liste i jedna na pozivnicu, a ja sam se tada u Rio plasirala kao jedna od te dvije najbolje plasiranih na rang listi. To je osjećaj kad ste dio tog svijeta, kad ste dio najboljih. I meni je to bilo prekrasno, najljepše iskustvo u mom životu sigurno."

Stolni tenis je Mirjani i prije Rija donio puno sreće, zadovoljstva i medalja koje ne može nabrojati.

"Ma ne, ne, ne znam broj, nisam to iskreno nikad ni brojala. Meni je zaista najdraža koju sam osvojila na Svjetskom prvenstvu zajedno sa Sandrom Paović, to je bila Bratislava, bronca 2017. godine i to je definitivno jedna koju brojim, ove sve druge su mi drage, ali nikako kao ta.''

"Držim ih u uredu, na zidu, tamo su dobile svoje mjesto, na radnom mjestu da ih gledam."

"Ja radim u Crvenom križu već posljednjih 17 godina. U početku sam radila raznorazne poslove kao i svi ostali u Crvenom križu, a zadnjih 10-ak godina sam i voditelj socijalno-humanitarnih djelatnosti. Vodim dio knjigovodstva, dio dobrovoljnog davalaštva krvi, a između ostalog trenutno vodim i pučku kuhinju i dijelim hranu potrebitima.''

A kako to izgleda provjerila je ekipa Dnevnika Nove TV, prilog pogledajte u priloženom videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider