Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dani hrvatskog sporta

Mateša za Dnevnik Nove TV otkrio na kojeg je olimpijca posebno ponosan, ali i tko će biti prvak Prve HNL

Večeras se u Zagrebu održava "Veliki dan hrvatskog sporta", na kojem olimpijski odbor proglašava najbolje sportaše godine.

Večeras se u Zagrebu održava "Veliki dan hrvatskog sporta", na kojem olimpijski odbor proglašava najbolje sportaše godine, a uoči svečanosti predsjednik HOO-a Zlatko Mateša dao je svoje viđenje na 2021. godinu.

Matešu je posebno oduševio uspjeh jednog hrvatskog olimpijca, Damira Martina.

"Da, oduševio me uspjeh naših sportaša. Biti među 30 najboljih od 206 zemalja je veliki uspjeh, ali mene je osobno najviše oduševilo odličje Damira Martina. Toliko je toga prošao, toliko toga propatio, tako da je sportska pravda da je upravo on osvojio medalju".

Vrlo brzo kreču Zimske Olimpijske igre, a Hrvatska ondje može računati na eventualnu jednu medalju, a predsjednik HOO-a tvrdi da bi to bilo i više od očekivanja.

"To je više od očekivanja, Hrvatski skijaški savez radi čuda u ovakvim okolnostima. Demografska situacija im ne ide u prilog i jako je teško naći toliki broj natjecatelja, ali tu su Filip Zubčić, Zrinka Ljutić, tu su neke nove djevojke i mladići, a ja sam uvjeren da se može doći do dobrih rezultata".

Zbog svih okolnosti u kojim su održane Olimpijske igre u Tokiju, Mateša je bio jako zadovoljan našim olimpijcima.

"Posebno sam ponosan na uspjeh koji smo ostvarili na Olimpijskim igrama. U takvim okolnostima kada ne znate hoće li biti treninga, hoće li biti putovanja, kada je natjecanje u izoliranim uvjetima, to je stvarno veliki uspjeh.

Za kraj, Mateša je dao svoj odgovor na pitanje tko će biti prvak Prve HNL.

"Nogomet je olimpijski sport, a predsjednik Marijan Kustić tvrdi da je cilj da hrvatski nogomet dođe na Olimpijske igre. Nije nikakvo izbjegavanje odgovora, prvenstvo je izuzetno interesantno, ali mislim da tko god osvoji prvenstvo od ova četiri kluba, da će biti izvrstan".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider