Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uskoro konačna odluka

Liga prvaka u novom ruhu: Jedan hrvatski prvak među 10 odabranih, drugi strepi

Europska rukometna federacija objavila je kako stoje stvari za iduću sezonu najjačih klupskih natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometni savez je, nedugo nakon što je proglašena pandemija koronavirusa, odlučio poništiti cijelu aktualnu sezonu.

Takvom odlukom automatski su određeni i hrvatski klupski predstavnici za iduću (2020./2021.) sezonu, sukladno plasmanu kojeg su ostvarili u prošloj.

Što se tiče najelitnijeg natjecanja, rukometne Lige prvaka, tu će Hrvatsku predstavljati lanjski (i dugogodišnji) prvaci: PPD Zagreb i Podravka Vegeta.

PPD Zagreb i još devet klubova sigurni

Europska rukometna federacija (EHF) već je ranije najavila kako priprema reorganizaciju Lige prvaka i to na način da će u muškoj konkurenciji umjesto dosadašnjih 28 umjesto 16 klubova, podijeljenih u dvije skupine s po osam.

Ove srijede iz Beča je stigao popis sa 10 klubova koji imaju zajamčeno mjesto u toj "novoj" Ligi prvaka, a među odabranima je i PPD Zagreb. Tu su još i Kiel, Barcelona, PSG, Veszprem, Vardar, Kielce, Flensburg, Porto i Aalborg.

Na preostalih šest mjesta aspirira čitav niz klubova, među kojima je i nekoliko respektabilnih imena: Pick Szeged, Nantes, Wisla Plock, Ademar Leon, Celje Pivovarna Laško...

Podravka Vegeta na čekanju

U ženskoj konkurenciji situacija nije tako blistava za naše prvakinje, rukometašice Podravka Vegete. Devet je klubova koji su sigurno unutra, a još se njih 11 nada da će zauzeti jedno od preostalih sedam mjesta. CSKA Moskva, Bietigheim, Storhammaer, FTC, Brest, Kumanovo, Kastamonu Belediyesi, Hoors, Podravka Vegeta, Krim i Bank Most - iz ovog društva četiri kluba će otpasti.

Konačnu odluku o svim sudionicima muške i ženske rukometne Lige prvaka EHF će donijeti uskoro, najkasnije do 19. lipnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider