Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Čestitke!

PPD Zagreb osvojio jubilarni 30. naslov prvaka Hrvatske

Rukometaši Zagreba u Našicama su pobijedili Nexe sa 26-24 i u međusobnim susretima osvojili šest bodova potrebnih za titulu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb po 30. put su postali prvaci Hrvatske nakon što su u Našicama pobijedili Nexe sa 26-24 i u međusobnim susretima osvojili šest bodova potrebnih za titulu.

Podsjetimo, izmijenjenim sustavom natjecanja prvak Hrvatske postala je ona ekipa koja je prva stigla do šest osvojenih bodova.

gol expired Spektakl na Final Fouru rukometne Lige prvaka: Veliki hrvatski obračun, finale prije finala divider

Nexe i PPD su prvi put ove sezone igrali 26. ožujka u Našicama, a slavili su domaćini sa 30-29 nanijevši Zagrebu prvi poraz u prvenstvu u 15 godina. Zagrepčani su uzvratili sa 25-16 početkom svibnja, a 21. svibnja pobjedom 31-26 u Kutiji šibica stigli do vodstva 4-2 u bodovima. Aktualni hrvatski prvak iskoristio je prvu meč loptu i današnjom pobjedom 26-24 stigao do šest potrebnih bodova.

Gosti bolje otvorili

Gosti su bolje ušli u susret i nakon deset minuta igre PPD je vodio 7-3. Nexe se približio na gol zaostatka (7-8), no Zagreb ponovo bježi na 11-8, da bi domaćin do poluvremena smanjio na 11-9.

I otvaranje drugog dijela je pripalo Zagrebu. Momčad Ivice Obrvana je u 37. minuti imala +4 (16-12), u 41. minuti pet pogodaka viška (18-13), a pet minuta kasnije i 21-15.

gol expired PPD Zagreb: "Molimo javnost da popusti pritisak, ne nasjedajte na laži i igrice Nexea" divider

Kada je Zagreb u posljednjih deset minuta ušao sa šest pogodaka prednosti činilo se kako je pitanje pobjednika riješeno. Međutim, uslijedila je drama. Nexe se čudesno vratio i serijom 5-0 stigao na gol zaostatka pet minuta do kraja (23-24).

Crnu seriju Zagreba prekinuo je Ivan Čupić realiziravši sedmerac za 25-23. Luka Moslavac je smanjio na gol minusa, da bi Luka Lovre Klarica vratio na +2. Minuti prije kraja Nexe je dobio sedmerac, uz isključenog gostujućeg igrača, no Matej Mandić je obranio udarac Fahrudina Melića sa sedam metera, a potom i odbijanac Doriana Markušića pretvorivši se u junaka utakmice.

Čupić najbolji strijelac

Nove stare prvak je do pobjede predvodio Ivan Čupić sa 10 golova, Klarica je zabio pet, a Željko Musa i David Mandić po tri gola. Dino Slavić je sakupio 10 obrana.

Kod Nexea najefikasniji je bio Melić sa šest golova, Mano Tomić je dodao četiri gola, a Marin Jelinić i Luka Moslavac po tri gola. Najbolji igrač Nexea Halila Jaganjac je utakmicu otvorio sa četiri promašaja, a potom se u 10. minuti ozlijedio i više nije ulazio u igru što je bio veliki hendikep za domaći sastav.

PPD Zagreb - Nexe Objavljen video s utakmice koju Hrvatska nije mogla gledati: Ovo su sve sumnjive situacije u korist PPD Zagreba divider

PPD Zagreb je ove sezone osvojio i Kup. U nedavnom finalu u Poreču, PPD je porazio Nexe sa 30-27 stigavši do 28. naslova pobjednika Kupa.

U Nexeu nemaju previše vremena za tugovanje jer ih ovoga vikenda očekuje nastup na završnom turniru Europske lige u Lisabonu.

Našićani će u polufinalu 28. svibnja igrati protiv branitelja naslova njemačkog Magdeburga, dok se u drugom polufinalu sastaju Orlen Wisla Plock i domaćin turnira lisabonska Benfica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider