Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sve je dogovoreno

Postignut dogovor: NHL se vraća, a igra se u samo dva grada

Sezona bi se mogla nastaviti 1. kolovoza, a igralo bi se u dva grada.

Detalj s NHL utakmice (Foto: Afp)

Vodstvo američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu NHL i sindikat NHL igrača (NHLPA) dogovorili su sve uvjete oko protokola koji se moraju poštivati kako bi se od 1. kolovoza nastavila sezona koja je prekinuta sredinom ožujka zbog izbijanja pandemije koronavirusa, izjavio je zamjenik povjerenika NHL lige Dill Daly.

Dogovor bi formalno trebao biti potpisan do utorka. Daly je dodao kako su dogovoreni i uvjeti novoga kolektivnog ugovora kojega izvršni odbor NHLPA-a mora potvrditi nakon što svi njegovi članovi glasuju.

Kako sada stvari stoje, 24 momčadi koje će sudjelovati u proširenom doigravanju kojim će se nastaviti sezona mogle bi se okupiti u svojim trening-kampovima 13. srpnja. Svaka momčad će na raspolaganju smjeti imati do 30 igrača i neograničen broj vratara.

Sezona bi se mogla nastaviti 1. kolovoza, a igralo bi se u dva grada, a najveći kandidati za domaćine su Toronto i Edmonton. Očekuje se kako bi sezona mogla završiti početkom listopada.

Sve osobe povezane s NHL-om, igrači, treneri, članovi pratećeg osoblja, suci, osobe zadužene za održavanje leda, osiguranje, osoblje u hotelima i vozači, bit će svakodnevno testirani na koronavirus.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati