Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
monstrum

Više od 500 djevojaka zlostavljao je jedan liječnik, sada će dobiti 380 milijuna dolara

Posljednje poglavlje najvećeg skandala u povijesti američkog sporta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Više od 500 gimnastičarki koje je seksualno zlostavljao Lawrence Nassar, bivši liječnik američke reprezentacije, trebalo bi dobiti odštetu od čak 380 milijuna dolara, epilog je to suđenja i najvećeg skandala u povijesti američkog sporta.

Američki gimnastički savez te Američki olimpijski i paraolimpijski odbor dužni su platiti ovu nevjerojatnu cifru, no novac će većinom doći od osiguranja.

Dogovor o nagodbi je najavljen tijekom postupka pred sudom u Indiani. Sredstva će također obeštetiti olimpijske pobjednice Simone Biles, McKaylu Maroney i Aly Raisman.

Ovo je jedna od najvećih nagodbi u povijesti američkog pravosuđa koje je vezano za slučajeve seksualnog zlostavljanja.

Sve je započela još 2016. godine Rachel Denhollander, prva gimnastičarka koja je javno izašla s optužbama na račun monstruma.

''Ovo je poglavlje napokon završeno'', objavila je jučer na Twitteru.

Žrtve su patile od anksioznosti, depresije i posttraumatskog stresnog poremećaja, dok su neke od njih pokušale počiniti samoubojstvo zbog Nassarova zlostavljanja, počinjenog pod izlikom liječenja.

''Nikakav novac neće popraviti štetu koja je učinjena ovim ženama. No ova nagodba je morala završiti u nekom trenutku jer sve te žene trebaju pomoć, i to što prije'', izjavila je Denhollander.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider