Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Šok iz Austrije

Poništena velika pobjeda Medveščaka protiv KAC-a: 'Ovo je nevjerojatna odluka'

Odlukom Senata za prijavu igrača Austrijskog hokejskog saveza odlučeno je kako će rezultat s nedjeljne utakmice KHL Medveščak Zagreb – EC KAC Klagenfurt biti poništen, a bodovi pritom oduzeti Medveščaku odnosnu dodijeljeni KAC-u!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odluku Austrijskog hokejskog saveza donosimo u cijelosti u prilogu, a ističemo sljedeće dijelove:

''Austrijski hokejski savez (OEHV) primio je dokumentaciju za prijavu igrača M. Tomljenović na dan utakmice, u nedjelju 9. listopada no s nepotpisanom transfer kartom igrača od strane Međunarodne hokejske federacije (IIHF-a); IIHF je dostavio potpisanu transfer-kartu igrača s valjanim datumom (9. listopada) ali dan kasnije točnije 10. listopada;

Čelništvu KHL Medveščak Zagreb napomenuto je na početku utakmice kako je moguće da igrač možda neće biti prihvaćen kao registrirani igrač, ali mu se dozvoljava nastup;

Vodstvo lige EBEL 30. kolovoza uputilo je pismo svih klubovima članicama Lige kako su prijave igrača moguće isključivo u danima od ponedjeljka do petka u periodu od 09.00 do 17.00 sati, što ovdje nije slučaj jer je nedjelja neradni dan Lige i Austrijskog hokejskog saveza.''

Povodom donesene odluke Markoantonio Belinić, generalni menadžer KHL Medveščak Zagreb izjavio je:

''Nama je ovo nevjerojatna odluka jer se sve na koncu svodi na to kako je paprilogija od strane kluba i lokalnog saveza odrađena i kako je sve dostavljeno na vrijeme, ali nije pravilno procesuirano jer je bila nedjelja te zbog neradnog dana, a na koji se igrala utakmica, igrač nije i službeno registriran od strane Austrijskog hokejskog saveza.

Bez obzira na odluku Lige i bez obzira koliko mi njome bili razočarani pobjedu nam doista nitko ne može oduzeti. Mi smo sigurni kako smo sve odradili prema pravilima Međunarodne hokejske federacije, krovne hokejske institucije, čemu u prilog i svjedoči dio odluke u kojem je objašnjeno kako je sve dostavljeno Ligi, osim potpisanih dokumenta koji je IIHF poslao sa zakašnjenjem!

Očigledno je situacija isprva bila jednako nejasna još nekima kao i nama jer je trebalo 4 dana da odluka bude donesena.

Unatoč ovoj odluci naša momčad i dalje će ostati pobjednik utakmice, a Mate Tomljenović ostat će heroj ledene. Herojski je od njega bilo doći u jednom danu u Zagreb, izaći nezagrijan na led Doma sportova i odlično braniti cijelu utakmicu!

Na žalost, kao što je vidljivo iz dokumenta u prilogu žalba na ovu odluku nije moguća! Momčad nastavlja s treninzima i igrom te već sutra gostuje u Znojmu, a u nedjelju dočekuje Linz u Domu sportova!“.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider